Profesionistul zilei: Susan Elizabeth Phillips

Susan Elizabeth Phillips este una dintre cele mai success autoare contemporane de romane romantice. Romantismul contemporan a apărut la scut timp după sfârşitul celui de-al doilea război mondial majoritatea scriitorilor concentrându-se pe personaje feminine independente.

Susan a câştigat de 5 ori premiul Romance Writers of America.

Multe din cărţile scrise de Susan au ajuns best-sellers, aceasta fiind menţionată în articole din New York Times şi USA Today.

Susan Elizabeth Phillips era o cititoare avidă, de la SF  la romane istorice, mai ales datorită faptului că era casnică. Deşi avea un copil de crescut, Susan a reuşit să îşi facă puţin timp pentru un nou hobby. Astfel, a decis împreună cu cea mai bună prietenă a sa să scrie un roman istoric de dragoste.

Cartea a fost publicată în 1983, sub pseudonimul Justine Cole. Începând cu acel moment Susan a înţeles ce vrea să facă pentru restul vieţii. Pe lângă pasiunea pentru literatură, Susan este o mare iubitoare de flori, artă şi drumeţii montane.

Iubeşte călătoriile, care de multe ori au contribuit la romanele ei. Breathing Room a fost inspirată de o călătorie în Italia unde a fost cu soţul ei, iar Ladies Only de mai multe călătorii la Londra şi Paris, pe care le-a făcut alături de sora ei. Cea mai nouă carte a sa se numeşte The Great Escape şi a fost lansată anul acesta în luna iulie.

Cristina Mîrzoi