Puiul cacciatore este un fel italian de mâncare, constând în pui înăbușit, în sos de tomate în care, de regulă, se adaugă și ciuperci. Puiul este preparat astfel într-un stil „vânătoresc” pentru că termenul cacciatore înseamnă vânător, în limba italiană.
Pentru prepararea aceastei rețete avem nevoie de roșii dar nu și de ciuperci. Poți totuși să adaugi cu ușurință și ciuperci, legume sau zucchini și ardei gras.
Iată ce ai nevoie:
– un pui potrivit tăiat în bucăți
– două linguri de ulei de măsline extravirgin
– o ceașcă de ceapă tăiată în bucăți
– 2 căței de usturoi tăiați fin
– sare și piper proaspăt
– 1/3 ceașcă de vin alb
– două cești de roșii decojite și tăiate (sau roșii la cutie, în suc propriu)
Mod de preparare:
1. Pregătește puiul, spală-l și șterge-l apoi de apă. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, la temperatură medie, adaugă ceapa și prăjește-o până ce aceasta se rumenește. Amestecă din când în când.
Pune ceapa de-o parte. Condimentează bucățile de pui cu sare și piper, pe toate părțile. Pune-le în tigaie. Prăjește până când pielea puiului devine maro-aurie, apoi întoarce-le și pe partea cealaltă. Adaugă usturoiul în tigaie și mai lasă la prăjit aproximativ un minut.
Adaugă vin și fierbe la foc mic, apoi adaugă și roșiile, încetinește focul și acoperă pe jumătate tigaia, cu un capac.
Lasă puiul la prăjit până ce copanele devin fragede și carnea aproape că se desprinde singură de pe os, aproximativ 40 de minute. Adaugă, din când în când, câte o lingură cu apă.
Poftă bună!
Sursa: