(timp de pregătire 15 minute)
Ingrediente:
– 2 linguri de zahăr brun
– 1 linguriţă de praf de chili
– coaja de la o portocală
– o jumătate de linguriţă de chimen
– o jumătare de linguriţă de boia
– un sfert de linguriţă de sare
– un vârf de linguriţă de piper negru
– un sfert de linguriţă de coriandru
– fileuri de somon
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele (cu excepţia peştelui), apoi se acoperă peştele în această mixtură de condimente, pe ambele părţi. Se pune o tigaie la încălzit. Este recomandat să o acoperiţi cu o folie de aluminiu. În momentul în care se încinge puneţi somonul în ea.
Se ţine aproximativ 10 minute. Puteţi încerca peştele cu o furculiţă, pentru a vedea dacă este bine preparat. Dacă furculiţa trece cu uşurinţă prin carne, atunci este cazul să închideţi focul.
Poftă bună!
Cristina Mîrzoi
Sursa foto: