Reţeta de joi: somon cu coajă de portocală

(timp de pregătire 15 minute)

Ingrediente:

– 2 linguri de zahăr brun

– 1 linguriţă de praf de chili

– coaja de la o portocală

– o jumătate de linguriţă de chimen

– o jumătare de linguriţă de boia

– un sfert de linguriţă de sare

– un vârf  de linguriţă de piper negru

– un sfert de linguriţă de coriandru

– fileuri de somon

Mod de preparare:  Se amestecă toate ingredientele (cu excepţia peştelui), apoi se acoperă peştele în această mixtură de condimente, pe ambele părţi. Se pune o tigaie la încălzit. Este recomandat să o acoperiţi cu o folie de aluminiu. În momentul în care se încinge puneţi somonul în ea.

Se ţine aproximativ 10 minute. Puteţi încerca peştele cu o furculiţă, pentru a vedea dacă este bine preparat. Dacă furculiţa trece cu uşurinţă prin carne, atunci este cazul să închideţi focul.

Poftă bună!

Cristina Mîrzoi

Sursa foto:

cookinglight.com