Pune-ți soțul la dietă fără ca el să știe

Partenerul tău de viață a cam luat proporții și nu te lasă sufletul să îi atragi atenția în mod direct? Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive: a cam chiulit de la sală, a exagerat cu dulciurile sau, pur și simplu, duce un mod de viață nesănatos.

Și cu toate că mai toate hainele par intrate la apă, el nu se arată foarte deranjat de asta. Îți prezentăm niște metode prin care îl poţi face să își recapte fizicul care te-a cucerit.

Scapă de alimentele nesănatoase din casă

În special de chipsuri, bomboane, caramele si de tot ceea ce intră în gama junk food. Caută să aduci alternative sănatoase ca de exemplu alune, nuci sau migdale.

Realizează un plan realist și pe care să îl poată duce la bun sfârșit

Vezi exact cât are nevoie să slăbească, calculându-i indicele de masă corporală și ținând cont de masa musculară, constituţie, vârstă și moștenire genetică. Dacă toate acestea indică faptul că are o greutate normală sau puțin peste limita admisă, atunci poţi alege o cură de detoxifiere, eliminând mâncărurile nesănatoase.

Dacă problemele sunt mai mari, atunci trebuie să iei măsuri mai drastice. Alege o dietă care să nu producă un foarte mare impact. De exemplu, dacă erați obișnuiți să mâncați seară de seară pizza sau cartofi prăjiți, ar putea fi o schimbare prea bruscă să îi serveşti la cină salată.

Gândește-te la ce i s-ar potrivi mai bine, poate un regim disociat sau dieta weight watchers (o dietă foarte populară, îndeosebi în SUA, care constă în atribuirea unui anumit punctaj fiecărui aliment. Există un punctaj zilnic pe care nu trebuie să îl depășești). Internetul este plin de informații, dar bazează-te și pe intuiția ta, în fond, tu ești cea care își cunoaște cel mai bine soțul.

Pe de altă parte, ţine minte că ar fi o cruzime ca tu și restul familiei să savurați cu poftă din delicioasa lasagna, în timp ce el are în față o porție de broccoli fiert. Încearcă să i te alături în acest demers, consumând aceleaşi preparate.

Prepară-i personal mâncarea

În acest mod te asiguri că ceea ce consumă este sănătos și poți aduce ajustări conținutului de grăsimi si zaharuri. Axează-te pe un mic dejun copios, un prânz ce să conțină neaparat supă și o cină ușoară. Poți să îi pui un pachet, ca să economisiți bani, această strategie face minuni.

Laudă-l atunci când slăbește

Cu toate că nu recunosc, barbații se dau în vânt după complimente așa că nu te zgârci să i le oferi atunci când observi că face progrese.

Evită să îl insulți atunci când pare să fie refractar în privința dietei. Dacă refuză să mănânce un tip de mâncare sănatoasă, nu înseamnă ca le va refuza pe toate. Poți încerca trucul cu farfuria mai mică si poți face ca mâncarea să aibă un aspect deosebit.

Ce alte metode mai ştii?

Daniela Podaru