Puterea vindecătoare a gălbenelelor pentru pielea sensibilă a bebeluşilor, firesc, de la Weleda!

De secole, gălbenelele (calendula) sunt recunoscute ca unele dintre cele mai benefice plante, fiind folosite în industria farmaceutică, dar şi în tratamentele cosmetice. Acest fapt dovedeşte existența multor produse care au în compoziţie calendula, una dintre plantele medicinale cele mai eficiente pentru menţinerea sănătăţii naturale a pielii, datorită conţinutului ridicat de substanţe active precum carotinoidele, foarte bine tolerate în special de pielea bebeluşilor.

O gamă foarte apreciată, special concepută pentru bebeluşi este gama Weleda Baby cu gălbenele, creată dintr-un melanj de ingrediente atent selectate, provenite în mare parte din plante cultivate biodinamic în propriile grădini Weleda de lângă Sttudgart. Pe lângă extractul biodinamic de calendula, aceste produse conţin şi muşeţel, uleiuri din seminţe şi fructe coapte natural la soare precum migdalele şi susanul, ceruri protectoare (lanolina şi ceară de albine), extracte din plante medicinale şi uleiuri esenţiale parfumate ale plantelor aromatice, care ajută la menţinerea sănătăţii pielii bebeluşilor, stimulând dezvoltarea sa echilibrată şi sănătoasă.  Calendula este deosebit de valoroasă pentru mărirea rezistenţei pielii delicate a bebeluşilor şi un ingredient de bază în prevenirea şi chiar tratarea tenului cu tendinţă de dermite.

În cadrul medicinei antropozofice, Calendula ocupa un loc central  în tratamentul leziunilor şi al inflamaţiilor. Ea are o acţiune regulatorie, restrictivă şi regeneratoare: curăță rănile sau iritaţiile cauzate de scutece, calmează procesele inflamatorii şi stimulează crearea de nou ţesut. Puterile sale vindecătoare sunt concentrate şi puse în valoare de Weleda prin procedee specifice.

De 90 de ani, Weleda foloseşte efectul binefăcător al acestei plante, Calendula fiind cultivată în propriile grădini biodinamice din Wetzgau, în Germania. Mai mult de o tonă de flori proaspăt culese sunt prelucrate în fiecare an, gama Weleda Baby fiind recomandată de peste 70% din moaşele din Germania.

Pielea nou-născuţilor este cu mult mai subţire decât cea a unui adult, aşadar fiind mai permeabila şi delicată la factorii externi, are nevoie de o atenţie specială, dar mai ales de o îngrijire constantă. Pielea lor fină este mijlocul prin care ei interacţionează prima dată cu mediul înconjurător, de aceea este importantă protecţia acesteia, dar fără a-i prejudicia capacitatea de percepţie. Putem spune că extractul de gălbenele este ingredientul-minune care stă la baza sănătăţii bebeluşului tău, dar rolul uleiurilor vegetale este  şi el extrem de important. Spre deosebire de uleiurile minerale ( petroleum şi parafină), ele nu închid porii, lăsând pielea să respire şi să se hidrateze.

Foarte important este şi faptul că produsele din gama Weleda Baby nu conţin nici substanţe sintetice pentru parfum, culoare ori conservare, nici materii prime pe bază de uleiuri minerale. De asemenea, aceste produse prezintă o bună toleranță confirmată dermatologic şi pot fi utilizate încă din prima zi de viaţă a bebeluşului. Mai mult, cremele hidratante  Weleda cu gălbenele sunt multifuncţionale deoarece se pot folosi  atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Gama Weleda Baby conţine produse de îngrijire completă a bebeluşilor: uleiuri pentru masaj, creme şi loţiuni pentru îngrijirea pielii şi a  zonei scutecului. Vă prezentăm două dintre produsele acestei game:

Loţiune de galbenele pentru bebeluşi. Hidratarea pielii delicate.

Pielea delicată a bebeluşului este hidratata şi protejată pe termen lung cu această loţiune nutritivă. Aceasta este constituită dintr-un amestec de extracte vegetale naturale care fac ca pielea proaspăt îmbăiată a bebeluşului dumneavoastră să strălucească de prospeţime şi supleţe, protejând-o în acelaşi timp de uscăciune. Extractul biodinamic de galbenele calmează inflamaţiile pielii şi învelesc bebeluşul într-un strat plăcut de căldură, ca o îmbrăţişare plină de iubire. Baza uşoară formată din ulei de migdale dulci asigură asimilarea rapidă a acestei formule hidratante, în timp ce ceara de albine catifelează şi protejează pielea bebeluşului.

Loţiunea poate fi aplicată zilnic pe pielea bebeluşului, după băiţă. Preţ: 58 lei

Cremă de faţă hidratantă cu gălbenele. Hidratează tenul sensibil.

Tenul delicat al bebeluşilor sau al copiilor este protejat şi calmat cu blândeţe de această cremă cu textură uşoară. Amestecul de extracte vegetale naturale atent selecţionate stimulează funcţiile naturale ale pielii ce rămâne perfect hidratată. Acizii graşi esenţiali conţinuţi în uleiul de migdale dulci, împreună cu ceara de albine, protejează pielea bebeluşului de deshidratare, ea devenind suplă şi catifelată. Preţ: 34 lei.

Produsele Weleda sunt disponibile în farmaciile Dona, Centrofarm, Plafar, Remedio, Catena, Citypharma dar şi în magazinele naturiste şi magazinele online din toată ţara (MioBio, Napati, BioGood, Biobunătăți, etc).

Produsele sunt testate clinic şi nu sunt testate pe animale.

Produsele Weleda susţin utilizarea materiilor prime ecologice şi economisirea apei şi a energiei. Ele sunt produse  în Germania, la Schwäbisch Gmünd, în apropiere de Stuttgart.

Despre Weleda

Orientată către viitor, dar cu mulţi ani de experienţă în spate, modernă, păstrându-şi însă tradiţia antropozofică, Weleda este compania  care creează produse medicale şi de îngrijire a corpului bazate pe gândirea holistică conform căreia omul trebuie să trăiască în armonie cu natura. Weleda a fost înfiinţată în anul 1921, că laborator farmaceutic, având propriile culturi de plante medicinale. În prezent, Weleda este principalul producător mondial de remedii naturale şi produse complete de îngrijire a corpului!  Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi-ne pe www.weleda.com.ro şi www.weledababy.ro