Recenzie film: Arthur Christmas

A venit perioada Sărbătorilor şi, odată cu ea, muzica, cărţile şi filmele de sezon. Vă propunem un film frumos, animat şi amuzant, care abordează o problemă a copiilor dintotdeauna: cum de Moş Crăciun ajunge în toate casele într-o singură noapte?

Filmul începe cu o fetiţă din Anglia care îl întreabă pe Moş Crăciun într-o scrisoare mai multe lucruri: cum de ajunge într-o singură noapte la toţi? Chiar mănâncă toate prăjiturelele şi dacă da, de ce nu se îmbonlăveşte? Poate să îi aducă o bicicletă roz? Cel care se ocupă de răspunsul scrisorilor este Arthur Christmas, băiatul cel mic al lui Moş Crăciun. El este este cel mai mare susţinător al tatălui său, motiv pentru care se ocupă de fiecare scrisoare în parte.

Pe parcursul acţiunii descoperim că tradiţia familei Crăciun este de a schimba Moşul la fiecare 70 de misiuni, el fiind înlocuit de către un fiu. În acest caz, doritorul este Steve, un pasionat de gadgeturi care se asigură că ultima misiune a tatălui său este una de succes – cu o singură excepţie. Ajutoarele Moşului sunt elfii, un popor foarte dornic de a ajuta cu livratul cadourilor.

Dar în momentul în care s-a descoperit că un copil a fost uitat şi că acel copil este fetiţa care a cerut bicicleta roz, Arthur face tot posibilul să ajungă cadoul dorit la ea. De aici urmează un şir de peripeţii amuzante, care fac filmul mult mai frumos.

Finalul este, aşa cum ne-am fi aşteptat, unul fericit.

Saftiuc Anca

Sursă foto: en.wikipedia.org