Recenzie: Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Design

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus este cea mai bună tabletă Honeycomb de 7 inch de până acum. Din faţă, 7.0 Plus arată foarte asemănător cu originalul Galaxy Tab, cu rama neagră lucioasă, însă spatele nu are acealaşi aspect “de cutie”, ci este elegant, prin design-ul ca o pantă înspre interior. Dacă sunteţi obişnuiţi să ţineţi în mână telefonul mobil în timp ce tastaţi, vă veţi obişnui foarte repede cu această tabletă.
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus are în partea de sus butonul de on/off, volumul şi un sensor IR, în partea din stânga mufa pentru căşti şi microfon, iar pe dreapta difuzoare şi un USB universal; în partea de jos are un card de memorie microSD. Camera de 2 megapixeli cu flash Led de 3 megapixeli se situează pe partea din spate, în stânga sus. Ca şi la celelalte tablete Samsung, nu există port HDMI, fiind necesar să cumpăraţi un adaptor dacă doriţi să redaţi clipuri de pe tabletă pe televizor.

Imediat ce îl porniţi, veţi vedea că 7.0 Plus are instalat Honeycomb 3.2, şi în plus, interfaţa TouchWiz UI pune la dispoziţie numeroase aplicaţii Samsung: AllShare, Media Hub, Social Hub, dar şi propriul magazin de aplicaţii pentru Android, numit Samsung Apps.

Aplicaţia Peel

Instalată în prealabil pe tabletă, aplicaţia Peel vă transformă tableta într-o telecomandă “deşteaptă”. Setup-ul iniţial este extrem de folositor, ghidându-te pas cu pas. Nu ai nevoie să ştii decât codul ZIP, producătorul televizorului şi furnizorul de cablu/satelit. Odată instalat, poţi răsfoi programe după categorie, poţi memora programele preferate, sau poţi preveni apariţia anumitor programe pe care nu le mai vrei în listă. Din păcate, aplicaţia nu este folositoare dacă nu aveţi cablu sau TV prin satelit.

Acurateţea aplicaţiei Peel este dictată de informaţia pe care furnizorii de cablu/satelit decid să o ofere. De exemplu, programele care apăreau ca fiind difuzate la acel moment în lista din aplicaţia Peel, nu se difuzau în realitate la televizor, iar când apăsai pe un program îţi deschidea altul. Se presupune a fi o problemă cu ora de vară care poate fi rezolvată într-o săptămână.

Caracteristici hardware

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus are un procesor dual-core Samsung Exynos 4210, 1 GB de memorie RAM şi 16 GB sau 36 GB capacitate de stocare. De asemenea, dispune şi de bluetooth (3.0), de Wi-Fi (802.11 a/b/g/n ) şi de o baterie de 4000 mAH care ţine destul de mult.
Întregind suita de componente hardware, tableta are şi un senzor de lumină ambientală, giroscop, accelerometru, compas digital şi GPS.

Performanţe

7.0 Plus are o rezoluţie a ecranului de 1,024×600 pixeli şi foloseşte tehnologia PLS (Plane-Line Switching), astfel, imaginea este mereu clară, bine conturată. Ceea ce surprinde este luminozitatea surprinzător de slabă şi faptul că nu rezistă mult la expunerea solară.
Calitatea imaginii surpinse de cameră este cu mult mai bună decât a majorităţii tabletelor de 7 inci, dar nu se ridică la standardul tabletei Sony S sau Samsung Galaxy Tab 8.9. Raţia cadrului video menţine o înregistrare lină, la 720 p, fără nicio dificultate.
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus oferă multe în schimbul a 400$: 16GB de memorie RAM (500$ pentru cea de 32GB), un ecran clar, cu o grafică bună, bine conturată, şi un design minimalist dar neted şi plăcut. Senzorul IR şi aplicaţia Peel îl transformă într-o telecomandă destul de puternică, dar lipsa suportului pentru serviciile de streaming îi limitează dezirabilitatea.

Samsung Galaxy 7.0 Plus este cea mai bună tabletă Honeycomb de 7 inci disponibilă astăzi, deci dacă sunteţi în căutarea unei tablete de 7 inci complet echipată, aceasta este cea pe care o vreţi!