Recomandare de film: În căutarea fericirii (2006)

Pentru că săptămâna aceasta vorbim despre cât de frumoasă este viața, despre optimism și  despre puterea care stă în mâinile noastre de a ne face viața frumoasă, vă recomandăm filmul În căutarea fericirii. Un cântec începe așa: fericirea nu se atinge niciodată, dar în căutarea ei merită să alergi toată viața.

Filmul The pursuit for happiness este dovada faptului că fericirea poate fi atinsă, important este să lupți pentru ea, să lupți pentru visele tale, așa cum spunea personajul principal interpretat de către Will Smith „Nu da voie nimănui să-ţi spună că nu poţi să faci ceva. Dacă ai un vis, trebuie să-l protejezi. Dacă vrei ceva, încearcă să-l obţii. Punct.”

Aflat în regia lui Gabriel Muccino, filmul a fost nominalizat la Oscar în anul 2007 pentru cel mai bun actor în rolul principal și alte două nominalizări la premiile Globul de Aur.

În căutarea fericirii este un film care depășeste limita unui bun film recomandat, el fiind o adevărată lecție de viață, o lecție despre menținerea credinței, a optimismului și a speranței că la final de drum totul va fi bine. Să mai punem la socoteală modul în care relația tată-fiu este redată aici?

Christ Garden este un agent de vânzări extrem de talentat și inteligent și totodată un familist convins, care se luptă să supraviețuiască pentru familia sa. După ce soția sa cedează nervos datorită situației financiare precare, aceasta decide să plece și să îi lase singur pe Christ și pe băiețelul lor de cinci ani, Christopher.

Imediat după ce primește custodia fiului său, Christ trăiește drama de a fi dat afară din apartamentul său din San Francisco făra a avea vreun loc unde să se ducă. Ei sunt puși în situația de a dormi în stații de autobuze, toalete, în centre pentru cei fără adăpost sau oriunde pot fi refugiați pe timpul nopții.

Deși este deznădăjduit de toată întorsătura pe care viața sa a luat-o, Christ caută cu încăpățânare o nouă slujbă mai bine plătită. El este acceptat ca stagiar la o prestigioasă firmă de agenţie de bursă, unde deși nu este plătit, continuă să lucreze, având speranța că la finalul acestuia se va putea angaja și va avea parte de un viitor mai bun pentru fiul său.

Iubirea și încrederea pe care fiul său o are pentru Christ sunt acele lucruri care îl fac pe acesta să depășească obstacolele și să lupte în continuare.

O poveste inspirată din fapte reale despre fericire și despre drumul parcurs în căutarea sa.

Ionela Văcaru