Recomandare muzicală: The Good, the Bad & the Queen

The Good The Bad and The Queen este un supergrup ce are ca membri nume mari din industria muzicală: Damon Albarn, membru Blur şi Gorillaz, Paul Simonon, fost membru al legendarei trupe punk The Clash, Simon Tong, fost membru The Verve şi Tony Allen, unul dintre fondatorii genului Afrobeat.

Albumul cu acelaşi nume, lansat de acest super grup este un album conceptual, având ca temă principală viaţa modernă londoneză deşi în mod bizar soundul îţi va duce imaginaţia undeva departe în locurile descrise de autori precum Charles Dickens.

E greu de crezut că în contextul muzical actual, o piesă anti-război ar mai prinde la public. Damon Albarn îşi susţine constant opoziţia faţă de război, în special de invadarea Irakului de către S.U.A.. Acesta a inclus aceste puncte de vedere în anumite piese de pe album. Primul sentiment după o primă ascultare, este acela de vremuri tulburi, cer înorat, grijă, melancolie şi speranţa de mai bine.

Intrumentele sunt extraordinare, albumul fiind lucrat cu grijă, avem o îmbinare a unor stiluri diferite şi totuşi atât de apropiate: chiatară bass cu tendinţe dub, tobe africane, clape şi chitară electrică. Vocea lui Damon este minunată, exprimând multă emoţie şi din fericire nu există vreo influenţă de pop brit pe acest album. Spre deosebire de prestaţiile sale colorate din punct de vedere muzical, acest album are un aspect şters, de resemnare, cinism şi spleen. Producătorul proiectului este Danger Mouse, cunoscut în toată lumea pentru calităţile sale şi colaborarea cu Cee Lo Green. Soundul este inedit, cu influenţe de alternative rock, brit folk, dub şi afrobeat.

Tracklist:

1. History Song
2. 80s Life
3. Northern Whale
4. Kingdom of Doom
5. Herculean
6. Behind the Sun
7. The Bunting Song
8. Nature Springs
9. A Soldier¹s Tale
10. Three Changes
11. Green Fields
12. The Good, The Bad & The Queen

Cristina Mîrzoi

Sursă foto: www.last.fm