Recunoaste prieteniile false

De multe ori ai nevoie de ceva timp pentru a-ti da seama de falsele prietenii. Chiar daca te-ai atasat de acea persoana si ti-ai dori din suflet sa nu fie asa, in prima faza incerci sa negi asta, dar inevitabil ajungi si intr-un moment in care realizezi ca o  falsa prietenie te poate afecta destul de mult.

Trebuie sa constientizezi ca pe termen lung, cel mai bine pentru tine ar fi sa te indepartezi de acele persoane chiar daca initial ti se va parea dificil, la putin timp dupa, vei observa ca te vei simti mai bine si mai usurata.

Prietene la greu

Se intampla sa iti dai seama cu timpul ca adevaratele prietene sunt acelea care raman langa tine in momentele grele si acelea care nu se “hranesc” din problemele si esecurile tale.

Prietenele false sunt acele persoane care se alimenteaza din temerile tale si cand reusesti sa iesi la liman, se simt pline de invidie, devin competitive, rivalizeaza cu tine. O prietena care este alaturi de tine doar in momentele grele, este acel tip de persoana careia ii place sa intervina in problemele tale si in cazuri mai grave, chiar sa iti creeze probleme pe care nici nu te gandeai ca le-ai putea avea.

Prietene negativiste

Sunt acele prietene care atunci cand le spui ca ai o problema tind sa aiba vizuni tragice, care te marcheaza si care nu isi gasesc locul in momentul respectiv. De multe ori femeile simt ca este mai bine sa suferi sau sa suporti o prietena negativa, decat sa intrerupi definitv relatia cu ea, de frica de a nu-i rani sentimentale. Acest lucru insa vine dintr-o idée ciudata pe care o au, crezand ca este mai bine sa suporte rana pe care aceasta prietenie le-a creat-o de-a lungul anilor, decat sa raneasca pe cineva pentru cinci minute, spunandu-i ca nu vrea sa continuie prietenia cu ea pentru ca le afecteaza.

Invata sa impui limite !

Multe dintre persoane nu stiu cum sa se comporte cu prietenii. Spre deosebire de relatiile dintr-o casnicie, intr-o relatie de prietenie nu exista nimic legal sau moral care sa va uneasca. Dar problemele apar deoarece exista un fel de contract tacit de care nimeni nu vrea sa vorbeasca. Desi niciodata nu se vorbeste de expectativele pe care le ai sau le astepti de la un prieten, mereu astepti ceva.

Pentru multe femei, prietenia este  o parte esentiala a vietii lor si ocupa un loc important in inima lor. Important este ca inainte de a suferi pentru o relatie negativa, trebuie sa inveti sa impui o limita.
Cand preietenele nu sunt ceea ce tu crezi sau te astepti, compania lor doar iti face rau si atunci iti dai seama ca este timpul sa te protejezi. In astfel de cazuri, trebuie sa fii puternica si sa iti impui faptul ca “aceasta persoana este o problema si prezenta ei ma raneste”.

Nu trebuie sa uitam ca prietenia iti schimba viata si ca unele prietene raman si altele nu. Important este sa stii sa le pastrezi pe acelea care te fac sa te simti sigura si te ajuta sa iti construiesti un prezent si un un viitor mai bun.

Daca esti atenta la urmatoarele exemple, vei putea identifica usor care sunt acele false prietenii pe care trebuie sa le indepartezi din viata ta:

–acele persoane care iti sunt aproape doar in cele mai rele momente si care dispar cand gasesti o solutie la problemele tale sau te simti mai bine;

–acele prietene care te devalorizeaza si care se simt bine cand tu te simti rau;

–acelea care nu sunt grijulii cu emotiile tale, te asculta, dar nu te respecta;

–acelea care sufera cand ai realizari si care nu se bucura de succesul tau;

–acelea care te judeca, te invadeaza si se interpun cu o anumita rautate in treburile tale, atat personale, cat si cele de serviciu, creand si alte probleme, decat cele existente.