Te afli într-un anturaj potrivit?

Te-ai gândit vreodată cât de mult te poate influența anturajul în care te afli?  De mici suntem învățați de către părinți să ne ferim de oamenii răi. Dar câtă grijă avem să ne alegem prietenii când ajungem in perioada adolescenței sau la maturitate? Sunt oare prietenii tăi cu adevărat prieteni?

Anturajul este foarte important pentru fiecare dintre noi. Prietenii ne pot influența foarte mult, în bine sau în rău. Ne pot schimba în multe feluri și nici nu ajungem să ne dăm seama de acest lucru. De aceea, este foarte important să știm cu ce prieteni avem de-a face.

Știm cu toții cum un prieten trebuie să ne fie alături la bine și la greu, să ne sprijine când avem nevoie de ajutor, să ne scoată la iveală caracteristicile cele mai de preț din noi. Pe lângă familie, prietenii sunt cei mai apropiați și au cea mai mare influență asupra noastră.

Petrecem multe ore alături de ei și încet-încet preluăm gesturile și mimica lor. Acest lucru este absolut normal, dar este important să știm că prietenii ne pot schimba foarte ușor. De exemplu, dacă vei merge să locuiești în vârf de munte alături de yoghini și de călugări, cu siguranță vei ajunge să preiei din comportamentul lor liniștit și echilibrat.

Sau dacă te muți într-un oraș ca New York, cu stilul de viață agitat și competitiv al prietenilor tai, așa va deveni și stilul tău de viață. Oamenii cu care ne petrecem timpul ne schimbă. Preluăm informații și mai ales, încercăm să ne adaptăm lumii din jurul nostru.

Prietenii noștri sunt foarte importanți. Ei joacă un rol esențial în felul în care noi percepem și interacționăm cu lumea. Viitorul nostru depinde foarte mult de influența lor. Deci sunt prietenii noștri cu adevărat prieteni?

Cum să îți dai seama că nu ai prieteni adevărați

Trebuie să fii altcineva când ești în preajma lor.

Ne amintim din timpul liceului sau al școlii gimnaziale, cum ne prefăceam că ne place o anumită trupă sau o anumită melodie, numai ca să facem parte dintr-un anumit grup din clasă. Acest lucru face parte din amintirile adolescenței și nu ar trebui să mai trecem prin asta și la maturitate.

Dacă trebuie să te prefaci și nu te simți confortabil în prezența lor, ar fi bine să te gândești de două ori înainte să îi numești prieteni. Nu ar trebui să vorbești altfel sau despre altceva sau să te îmbraci special pentru ei. Fii tu însuți și prietenii te vor plăcea pentru cine ești.

Te îndepărtezi din ce în ce mai mult de țelurile tale

Fiecare are un vis al său. Visăm la o casă mare și la copii frumoși, la o călătorie în jurul lumii, la o cariera plină de succes. Oricare ar fi visul tău, este foarte important să fii sprijinit de prieteni. Ei te ajută, te îndeamnă și îți susțin fiecare pas în obținerea scopului tău în viață.

Dacă te vei înconjura cu oameni care sunt determinați să își urmeze visul, atunci și tu vei fi influențat să faci acest lucru. De multe ori auzim de la alții cum s-au abătut de la calea bună pentru că au fost în anturajul greșit, fie fiind vorba de droguri, alcool sau pur si simplu lipsa de responsabilitate.

Numai simplul fapt de a-ți petrece timpul cu un anturaj greșit, te poate face să îți pierzi drumul și viața ta să ia o turnură  greșită.

Nu observi că primești vreun lucru pozitiv.

Când îți petreci timpul cu prietenii, ar trebui să observi cum calitățile tale sunt scoase la iveală. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci ar trebui să te gândești de două ori înainte să îi numești prieteni. De exemplu, dacă anturajul te face să te simți agitat, nervos și negativ tot timpul, atunci nu ar fi bine să mai petreci timpul cu ei. Prietenii tăi trebuie să scoată tot ce e mai bun din tine, nu contrariul.

În esență, trebuie să avem mare grijă când ne alegem anturajul. Cu toții fugim de grupurile în care simțim că nu avem nici un punct comun, sau de cei care sunt considerați o influență proastă. Nu vrem să fim asociați cu un anturaj greșit pentru a nu da impresia că facem parte din acea categorie.

Prietenii trebuie să ne motiveze, nu să ne critice. Trebuie să ne fie alături, și nu să ne judece. Fii alături de cei care au o influență bună asupra ta și scot ce e mai bun din tine. Nu te lăsa pradă oamenilor negativi. Petrece-ți timpul alături de un anturaj bun și vei avea parte numai de lucruri pozitive.

După tot ceea ce ai citit, câţi prieteni adevăraţi crezi că ai, de fapt?

Șeila Memetcea

Surse foto:

photo-junction.blogspot.ro

futurity.org

vanityfair.com