Relaţia părinte-profesor: metode eficiente de comunicare

Sfaturi pentru părinte:

1. Şedinţele. Este foarte important să participi la şendiţele copilului tău, în acest mod vei afla mai multe despre comportamentul lui de la profesor şi vei reuşi să menţii o legătură strânsă cu acesta.

2. Ai grijă ca profesorul să aibă datele tale de contact, astfel încât să te poată contacta pentru lucruri importante, sau în cazul în care ai o întrebare, comunicarea să poată avea loc într-un mod eficient.

3. Poţi trece pe la şcoală din când în când, pentru a-ţi aştepta copilul, în acest mod vei avea ocazia să porţi o discuţie scurtă cu profesorul şi să te asiguri că totul este în regulă sau să afli mai multe despre nevoile copilului.

4. Dacă simţi că este ceva în neregulă cu modul acestuia de predare, este bine să vorbeşti cu el în mod direct în primă instanţă, nu apela la superiori, deoarece se va simţi jignit iar de multe ori totul poate să fie doar o confuzie sau o greşeală care i se poate întâmpla oricui.

5. Poţi să devii un membru activ al unei organizaţii de părinţi. Astfel te vei implica mai mult în evenimentele de la şcoală şi vei fi la curent cu ceea ce se petrece.

Sfaturi pentru profesor:

1. Înfiinţează un grup de yahoo sau un forum, unde poti comunica cu toti părinţii pentru diverse sugestii sau feedback.

2. Ţine o legătură constantă cu aceştia prin intermediul e-mailului, anunţând rezultatele elevilor.

3. Implica-te in diverse activităţi organizate împreună cu părinţii, pentru a întări relaţiile interpersonale.

4. Crează o platformă on-line care poate fi accesată de studenţi şi de părinţi, unde poti afişa rezultate, evenimente,etc.

Cristina Mîrzoi

Sursă foto: besteducationpossible.blogspot.ro