Ingrediente:
4 linguriţe de unt nesărat
o linguriţă de ulei de măsline extra virgin
4 căţei de usturoi necurăţaţi
un kilogram de carne de pui tăiată în 10 bucăţi
sare
piper
o jumătate de cană de oţet din orez
2 roşii tăiate în bucăţele
2 linguriţe de pătrunjel tocat.
Mod de preparare:
1. Într-o tigaie se topesc 2 linguriţe de unt în uleiul de măsline, după care se adaugă usturoiul.
2. După ce se condimentează puiul cu sare şi piper se pune în tigaie unde va fi gătit pentru aproximativ 8 minute la foc mediu.
3. Apoi se adaugă oţetul şi roşiile si se acoperă preparatul pentru a fierbe 15 minute după care se pune puiul pe o farfurie.
4. Între timp, sosul rămas se fierbe pentru încă 4 minute la foc mic.
5. În acesta se pun 2 căţei de ustoroi curăţaţi şi striviţi care se amestecă cu cele 2 linguriţe de unt rămase, pătrunjelul şi se condimentează cu sare şi piper după gust.
6. Compoziţia rezultată se toarnă pe pui.
Poftă bună!
Sursă foto: www.aretete.com