Reţeta de vineri: salată de pui cu mango şi curry

Timp de pregătire: 35 de minute

Ingrediente:

– 400 de ml apă fiartă cu aromă de pui ( se fierbe apă cu un cub de  knorr sau maggi)

– o jumătate de piept de pui dezosat şi fără pieliţă

– maioneză

– iaurt

– 5 linguriţe de praf de  curry

– 1 lingură de zeamă de lămâie

– jumătaTe de lingurţă de ghimbir

– jumătate de linguriţă de sare

– un vârf de linguriţă de piper

– o ceapă roşie

– un mango

– o cană de struguri roşii

– jumătate de cană de nuci caju prăjite şi sărate

Într-o tigaie se pune ceapa tăiată mărunt. După ce se căleşte bine se adaugă puiul, tăiat în fâşii. Se lasă  aproximativ 20-25 de minute, se scoate puiul şi se pune pe o farfurie, la răcit. În tigaia încinsă se adaugă mango tăiat în cuburi, curry şi supa cu aromă de pui.

După 5 minute se adaugă sucul de lămâie, ghimbirul, piperul, sarea, iaurtul  şi  maioneza. Se amestecă bine toată compoziţia şi se lasă aproximativ 5 minute. Adăugăm puiul şi sosul într-un bol peste care presărăm strugurii şi caju-ul.

Cristina Mîrzoi