Timp de pregătire: 35 de minute
Ingrediente:
– 400 de ml apă fiartă cu aromă de pui ( se fierbe apă cu un cub de knorr sau maggi)
– o jumătate de piept de pui dezosat şi fără pieliţă
– maioneză
– iaurt
– 5 linguriţe de praf de curry
– 1 lingură de zeamă de lămâie
– jumătaTe de lingurţă de ghimbir
– jumătate de linguriţă de sare
– un vârf de linguriţă de piper
– o ceapă roşie
– un mango
– o cană de struguri roşii
– jumătate de cană de nuci caju prăjite şi sărate
Într-o tigaie se pune ceapa tăiată mărunt. După ce se căleşte bine se adaugă puiul, tăiat în fâşii. Se lasă aproximativ 20-25 de minute, se scoate puiul şi se pune pe o farfurie, la răcit. În tigaia încinsă se adaugă mango tăiat în cuburi, curry şi supa cu aromă de pui.
După 5 minute se adaugă sucul de lămâie, ghimbirul, piperul, sarea, iaurtul şi maioneza. Se amestecă bine toată compoziţia şi se lasă aproximativ 5 minute. Adăugăm puiul şi sosul într-un bol peste care presărăm strugurii şi caju-ul.
Cristina Mîrzoi