Vă prezentăm o reţetă sănătoasă propusă de Ligia Pop- Raw food chef si autor carti de specialitate.
Paine cu usturoi si chlorella
- 1 cana seminte in inmuiate timp de 1 h
- ½ cana seminte chia inmuiate timp de 1 h (opt.)
- 1 cana seminte in macinate in rasnita
- ½ cana susan integral pentru final
- 3 linguri pudra de usturoi sau 5 catei pisati de usturoi
- o lingura condimente mixte
- 1 lingurita chlorella pudra (opt.)
- 1 cana apa
- sare dupa gust
Am amestecat toate ingredientele cu exceptia susanului si le-am amestecat bine pana s-au legat intr-un aluat sfaramicios dar lipicios. Am asezat jumatate din compozitie in mijlocul unei folii paraflex si am nivelat-o cu ajutorul unei palete de lemn sau cu ajutorul mainilor inmuiate in apa. Varianta cea mai simpla pentru mine este sa pun deasupra o folie culinara si cu ajutorul unui intinzator de aluat sau o sticla, nivelez totul si aduc foaia la o inaltime de 1-2 cm.
La final am presarat semintele de susan, am pus folia culinara deasupra si le-am presat bine. Am scos folia si am portionat aluatul folosind un cerc culinar ca cel de aici si am dat la deshidrator timp de 2 h, dupa care am scos folia de paraflex, le-am intors si le-am mai lasat la uscat inca 7 h. Din compozitia de mai sus ies doua tavi de Excalibur cu painici delicioase.
Modalitatea de pastrare: se pot tine intr-un saculet de bumbac timp de 2-3 saptamani sau pe o farfurie acoperite cu un prosop de bumbac.
Sursa: ligiapop.com
http://ligiapop.com/2012/01/12/paine-cu-usturoi-si-chlorella/
Pentru mai multe informatii despre chlorella, cititi aici