Reţeta zilei: Clatite cu dovlecei

Ingrediente:

2 ouă

o cană de apă minerală

un dovlecel potrivit

2-3 linguri de ulei

mărar

pătrunjel

sare, piper

o cană de făină

caşcaval ras (câte 2 linguri pentru fiecare clătită)

Mod de preparare:

Dovlecelul se curăţă de coajă, se rade, se presară sare şi se scurge foarte bine de zeamă. Se bat bine ouăle cu sare şi un praf de piper, se adaugă apa minerală, uleiul şi făina. Amestecăm bine să se uniformizeze compoziţia. La sfârşit adăugăm dovlecelul şi verdeaţa tocată mărunt. Lăsăm compoziţia la frigider pentru 20-25 de minute să se odihnească. Apoi prăjim clătitele până se rumenesc pe ambele părţi. Le scoatem şi cât sunt fierbinţi le umplem cu caşcaval ras şi le rulăm sau le împăturim în 4.

Poftă bună!

Sursă foto: http://culinar.bzi.ro