Reţeta zilei: Sandwich cu somon

Ingrediente:

– 250 gr. somon afumat tăiat în fulgi subţiri

– 1/4 ceaşcă smântână

– 1/4 ceaşcă ţelină tocată mărunt

– 1/2 linguriţă hrean

– 1 capă verde tocată fin

-1 linguriţă muştar granulat

-1 linguriţă tarhon proaspăt tocat

– 1/2 linguriţă sare

– 1/4 linguriţă piper

– 8 felii de pâine din cereale integrale

-2 ouă mari bătute

– 1/2 ceaşcă de lapte

– susan seminţe

-100 gr. unt

Mod de preparare:

Într-un bol mediu se amestecă somonul cu smantâna, ţelina, hreanul, ceapa verde, muştarul, tarhonul, sarea și piperul.

Amestecul de somon se împarte uniform pe patru felii de pâine. Acoperiţi cu restul de patru felii de pâine și apăsați ușor în jos, dar nu atât de mult încât să iasă umplutura prin părţi.

Se încălzește o tigaie la foc mediu și se topeşte untul. În timp ce se încălzeşte tigaia, într-un castron mic, se amestecă împreună ouăle și laptele. Se scufundă ambele laturi ale sandwich-ului în acest amestec, iar apoi în seminte de susan, care au fost dispersate pe o bucată de hârtie cerată. Se coc sandwich-urile în untul încins pe ambele părţi până se rumenesc. Se mănâncă imediat.