Retrospectiva celor mai frumoase amenajari interioare realizate de Galeriile Noblesse in 2013

Luxury design

Creativitatea, originalitatea, jocul de culori si texturi si-au spus cuvantul si in anul 2013 in proiectele realizate de Galeriile Noblesse prin propriul birou de design interior, Studio Insign. Acestia au readus in prim plan valorile artei clasice, dar si fuziunea acestora cu cele mai noi si fascinante tendinte de mobilier si accesorii, pasiunea pentru frumos, flexibilitatea si originalitatea amenajarilor propuse.

Indiferent de provocare, proiectele au fost realizate la standardele calitatii celei mai inalte atat a produselor, cat si a serviciilor profesioniste, ce au reunit creativitatea si experienta talentatilor designeri din cadrul Studio Insign by Galeriile Noblesse. Asadar, va propunem o incursiune in povestile de design create anul trecut, care speram sa va inspire in decoararea propriilor locuinte.

Amenajari case clasice/moderne
Printre cele mai dragi proiecte din 2013 se numara “Amenajarea Conacului din Iasi”, care a insemnat in primul rand o evadare din rigiditatea impusa de stilul clasic pur si imbratisarea deplina a culorilor pastelate pentru tapiserii si a somptuozitatii elegante a picturilor murale. Combinatiile de turcoaz, roz, fuchsia si verde sunt o aditie inedita ce vine in completarea pieselor de mobilier lucrate cu maiestria si atentia pentru detalii specifica artizanilor italieni.

Lux si confort Frumusetea locuintei a ramas centrul de interes in jurul caruia detaliile arhitectonice si originalitatea designului interior au iesit cu desavarsire la iveala in living, dormitor, crama si restul incaperilor.

Un alt proiect de suflet l-a constituit amenajarea “Casei in Corbeanca” – o locuinta ce se remarca printr-ul stil clasic deosebit, in care Galeriile Noblesse au reusit prin propriul birou de arhitectura de interior Studio Insign, o reinterpretare a stilului clasic cu influente contemporane si multa imaginatie in decorare. Proiectul de amenjare a fost unul complex, insa plin de creativitate: dormitorul matrimonial are un aer romantic conferit de gama cromatica diafana, iar frumusetea livingului a fost accentuata prin culori puternice si piese de mobilier clasic. Astfel, Galeriile Noblesse au realizat o combinatie de succes intre functionalitate si estetic prin alegerea de mobilier elegant, dar modern si decoratiuni cu numeroase rafturi si spatii de depozitare.

Lux si confort “Casa moderna cu accente luxury” este unul dintre proiectele Studio Insign by Galeriile Noblesse care a presupus utilizarea la potential maxim a abilitatilor creative, dar si a pragmatismului in design. Galeriile Noblesse si propriul birou de arhitectura Studion Insign sunt recunoscuti pentru diversitatea in ceea ce priveste stilurile in amenajarea interioara, asa ca a fost intr-adevar o placere dezvoltarea conceptului de amenajare interioara a unei case cu accente luxury. Spatiile vaste ale casei au permis abordarea cu succes a stilului modern, minimalist in care obiectele de mobilier au fost transformate in adevarate piese de accent ce au complimentat fiecare camera, dar si locuinta in toata complexitatea sa.

Linia luxury cu accente glamour a fost utilizata in amenajarea dormitorului, livingului, bailor dar si bucatariei, fiecare camera remarcandu-se printr-un design cu texturi neasteptate si materiale inovative precum: marmura, inox, rasina si sticla. Acestea au fost completate de duo-ul cromatic: alb-bleumarin ce a desavarsit peisajul luxuriant realizat in linii moderne.

Lux si confort

Restaurari de cladiri si monumente istorice
Un alt proiect important al anului 2013 a fost restaurarea si amenajarea interioara a noului sediul al Galeriilor Noblesse. Este vorba de o cladire monument istoric din anul 1881, construita de cunoscutul arhitect Alexandru Savulescu. Frumoasa cladire situata pe strada Sfintilor a fost readusa la viata de Studio Insign by Galeriile Noblesse.

Au fost efectuate lucrari de restaurare a stucaturilor, a tamplariei si a multor alte elemente arhitecturale caracteristice acestei locuinte. Toate aceste lucrari de amploare au avut darul de a reda frumusetea originala a cladirii, a carei unicitate a fost potentata cu o serie de elemente specifice timpurilor curente.

Istoria impresionanta a cladirii si originalitatea arhitecturala a acesteia au contribuit la planul de restaurare si amenajare in spectaculosul stil eclectic.

Respectul si admiratia pentru monumentele istorice reprezinta dintotdeauna valori pe care Galeriile Noblesse le-au implementat in toate proiectele de amenajare. Asadar, un alt proiect de seama l-a constituit restaurarea unei cladiri monument istoric situata in Bucuresti, intr-o zona cu valoare arhitecturala si culturala.

Galeriile Noblesse prin propriul birou de arhitectura de interior, Studio Insign au improspatat frumusetea si eleganta decorului prin pastrarea stucaturilor si elementelor arhitecturale originale, ce au contribuit la redarea atmosferei de odinioara si a spiritului clasic al cladirii. Pardoselile din camerele de noapte sunt din lemn cu intarsii si emana eleganta pusa in valoare si cu ajutorul pieselor de mobilier.

Placerea pentru cladiri vechi si cu o istorie remarcanta a insuflat echipei Galeriilor Noblesse pasiunea de a demara proiectul de restaurare si amenajare interioara a unei cladiri-patrimoniu din Ardeal. In cadrul acestui proiect de restaurare, Galeriile Noblesse si-au propus tocmai readucerea la viata a frumusetii si complexitatii ce definesc o bijuterie arhitecturala. Piesele de mobilier in stil baroc, picturile murale, tratarea completa a peretilor cu stucaturi, vitraliile si pardoselile din marmura cu modele clasice au fost elementele cheie prin care Galeriile Noblesse au readus farmecul stilului austriac si designul somptuos acestei constructii muzeale.

Proiectele de amenajare ale Studio Insign by Galeriilor Noblesse se caracterizeaza prin versatilitatea si creativitatea pieselor de mobilier si a accesoriilor. Cu toate acestea, amprenta comuna a tuturor proiectelor de design semnate Galeriile Noblesse este imbinarea stilului modern cu cel clasic, dar si respectul fata de farmecul unic al arhitecturii originale.

Pentru a fi la curent cu noile proiecte ale Galeriilor Noblesse, dar si cu noile tendinte in designul interior, urmariti pagina de Facebook a Galeriilor Noblesse sau va puteti abona la newsletter pe site-ul www.galeriilenoblesse.ro.

Pentru consultanta design interior, proiectare 3D, project management amenajare, va rugam sa ne contactati la adresa de mail: pr@galeriilenoblesse.ro.

Lux si confort