Review: BlackBerry Curve 9380

De-a lungul ultimilor ani Blackberry a fost neobosit în fabricarea şi lansarea de noi modele de telefoane mobile. Această rată de producţie demonstrează cât de competitivă este piaţa de dispozitive mobile şi cât de greu este pentru companiile de top să lucreze pentru a se păstra la nivel competiţional cu rivalii lor.

Acest BlackBerry cu un ecran tactil este perfect pentru mass-media, reţele sociale şi de mesagerie. Cu un browser web, media player şi o gamă largă de aplicaţii esenţiale, Curve 9380 este un telefon compact şi uşor, care arată impresionant şi este foarte util.

Acesta are stiul elegant al unui smartphone compact, cu o bandă metalică strălucitoare în jurul marginii dându-i un aspect premium. Logo-ul BlackBerry de pe faţă se adaugă la această impresie. Şi, în timp ce nu este un telefon ieftin, este cu siguranţă mult mai accesibil decât lanterna high-end din seria Bold.

Designul se aseamănă foarte mult cu Torch 9860, cu un ecran tactil complet poziţionat mai sus, patru taste de navigare şi un trackpad optic. Este o combinaţie bună şi funcţionează eficient. Touch-screen-ul răspunde destul de bine dar are un procesor cam depăşit şi viaţa bateriei este foarte redusă BlackBerry are o interfaţă foarte uşor de utilizat.

Există aplicaţii excelente de bază pre-instalate, cum ar fi o aplicaţie de securitate şi un editor de documente, precum şi un număr tot mai mare de aplicaţii descărcate. Vine complet echipat cu aplicaţii Facebook şi Twitter, iar touch-screen-ul este ideal pentru vizualizarea conversaţiilor.

Camera încă utilizează un senzor de 5 megapixeli cu un blitz LED şi are caracteristici, cum ar fi de detectare a feţei şi de stabilizare a imaginii pentru a ajuta la transformarea acestor instantanee rapide în ceva decent. Nu te aştepta ca acest aparat va înlocui un aparat foto, dar pentru fotografii ocazionale, funcţionează destul de bine.

Despre înregistrarea video putem spune că se rezumă la rezoluţie VGA, nu este impresionantă, dar este disponibilă pentru înregistrarea clipurilor scurte. Puteţi încărca fotografii şi clipuri video cu un singur click. Memoria este de înţeles mai puţină decât în Torch 9860, dar este generosă pentru această gamă de preţ, cu 512 MB ​​de memorie integrată, plus 512 MB ​​RAM, precum şi suport pentru carduri microSD de până la 32GB.

Designul touchscreen este o opţiune mult mai bună decât aspectul tradiţional BlackBerry Curve, cu ecran mic pentru navigarea pe web. Paginile web se fac în mod rezonabil de repede, şi vă puteţi mări cu uşurinţă în pagini cu degetul de control prin tastare multiplă.

Există şi câteva caracteristici suplimentare distractive. Jocuri 3D, cum ar fi Rush Roller Coaster, IAR Browser-ul Wikitude s Augmented Reality utilizează afişajul aparatului de fotografiat să prezinte informaţii cu privire la ceea ce este în jurul vostru.

Şi e un telefon bun pentru a asculta muzică sau vizionarea de clipuri video. Noua caracteristică Muzica BBM vă permite să partajaţi liste de redare cu prietenii tăi.

Caracteristici ale BlackBerry Curve 9380 se numără: Camera de 5 megapixeli cu blitz, autofocus, stabilizator de imagine, de detectare a feţei şi zoom digital 4x Înregistrare video VGA (640 x 480 pixeli) Ecran: touchscreen, 480 x 360 pixeli, 3.2 inci, dimensiunea fontului selectabile de utilizator Media Player (3GP2, M4V, AVI, WMV, WMA, MP3, FLAC, OGG, AAC, AMR, WAV, MID audio & MP4, M4A, 3GP, AVI, ASF formatele video suportate).

Mesaje: SMS, MMS , mesagerie instant, push email cu Ataşament Built-in difuzor Voce-activat de căutare A-GPS cu BlackBerry Maps Funcţii de organizator personal Procesor: Marvel Tavor MG1 806MHz Memorie: 512 MB de memorie încorporat, 512 MB RAM, cu suport pentru card microSD de până la 32GB Conectivitate: WiFi, Bluetooth 2.1, USB, setul cu cască stereo de 3,5 mm port, NFC Internet: browser Web, mass-media sociale Dimensiuni: 109 x 60 x 11.2 mm Greutate: 98g Quadband GSM plus 3G HSDPA, GPRS , EDGE Acumulator: 1230 mAh Durata baterie convorbire: 5,5 ore Baterie în standby: până la 15 zile.

Contra: durata bateriei este redusă, faţă de alte telefoane BlackBerry nu este o inovaţie extraordinară. În afara preţului deosebit de accesibil, alte laude nu primeşte, fraţii lui fiind mult mai apreciai şi utilizaţi.

Mara Marushkl