Review de produs: Mp3 player Sony NWZ-A865

Tehnologia se află în plină dezvoltare. Chiar în momentul acesta, zeci de telefoane, playere, calculatoare, sunt modificate pentru a fi mai performante, mai versatile, pentru a avea cât mai multe funcţii. Însă cu fiecare funcţie adăugată, preţul acelui produs creşte considerabil.

Dacă te numeri printre acei oameni cu un buget mic pentru achiziţionarea unui MP3, sau dacă pur şi simplu îţi doreşti ceva uşor de folosit, noi îţi recomandăm MP3-ul Sony NWZ-A865.

Acest MP3 este subţire şi are un aspect modern. Îi lipsesc anumite caracteristici ce pot fi întâlnite la modele asemănătoare, precum wi-fi sau 3G, însă are radio, care poate fi extem de folositor. Da, acest MP3 are mai puţine funcţii decât celelalte MP3-uri din serie şi este mai puţin versatil, însă ceea ce ştie să facă, face bine.

Căşti excelente

Căştile care vin odată cu acest MP3 sunt extrem de bune, reuşind să se distingă astfel de celelalte MP3-uri care au de obicei căşti de o calitate inferioară. Un alt bonus este faptul că are Bluetooth, aşadar poţi folosi căşti wireless.

Acest produs este foarte rapid. Îi ia doar 15 secunde ca să încarce mai multe albume şi numai 2 secunde ca să fie gată de folosit, după ce l-ai aprins. Este compatibil cu Windows XP şi Vista, însă nu şi cu Mac. De asemenea poate citi fişiere de tipul MP3, WMA, AAC (iTunes) şi Wav.

Karaoke

NWZ-A865 conţine şi o funcţie pentru karaoke: când foloseşti această funcţie, versurile melodiei preferate vor fi afişate pe ecran, iar sonorul vocii artistului va fi redus, pentru a putea să cânţi odată cu el. Este echipat şi cu „Sony’s SenseMe”, o funcţie care analizează toate melodiile şi le grupează în categorii precum „Relaxare”, „Dans” etc.

Uşor de folosit

Acest MP3 este uşor de setat şi de folosit. Are un touch-screen care răspunde bine la atingere şi un meniu uşor de înţeles. De asemenea, poţi crea playlist-uri fără a avea nevoie de calculator.

Bateria durează destul de mult, deşi se putea şi mai bine. Reîncărcarea durează două ore, adică peste medie, însă din păcate nu poţi asculta muzică în timp ce se încarcă.

Video player

Poţi vizualiza fotografii şi videoclipuri pe acest model, însă merge mult mai bine ca music player. Ecranul de 2.8 inch este prea mic pentru a vedea filme întregi, plus că are o rezoluţie mică (240×400). Partea bună este ca video-player-ul este uşor de folosit şi este compatibil cu mai multe formate.

Pro: este uşor de folosit, are căşti de calitate superioară

Contra: nu are multe funcţii, are ecranul mic

Andreea Bocriş