Gata în: 45 minute
Ingrediente
- 10 roșii
- 200 g ficăței
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 2-3 linguri de făină
- 1 felie de pâine
- 1 linguriță de zahăr
- 1 legatură de pătrunjel
- ulei
- sare și piper
Mod de preparare
Pas 1. Ficatul se prăjește, apoi se trece prin mașina de tocat, împreună cu felia de pâine.
Pas 2. Ceapa se curăță, se spală, se toacă mărunt și se căleşte în același ulei, apoi se pune în pasta de ficat. Se adaugă și ouăle, făina, sarea și piperul după gust, după care se lasă compoziția deoparte.
Pas 3. Roșiile se spală, se scobesc, apoi se presară sarea și se lasă la scurs. Miezul rămas se fierbe pe foc mic, cu puțin ulei și o linguriță de zahăr.
Pas 4. Roşiile se umplu cu amestecul de ficat, se așează într-o tavă, se toarnă peste ele sosul de roșii și se dau la cuptor pentru 30 de minute. După ce se scot, se presară cu patrunjel tăiat fin.
Poftă bună!
Sursa reţetă: