Salată de păstrăv afumat cu cartofi

Timp de preparare: 15 minute

Gata în: 20 minute

Ingrediente

–          500 g de cartofi

–          un mic buchet de tarhon – eliminați tulpinele și păstrați frunzele

–          1 ceapă, tocată mărunt

–          1 lingură de oțet de vin roșu

–          2 linguri de ulei de măsline extravirgin

–          6 cepe verzi, tocate mărunt

–          50 g muguri de mazăre

–          125 g păstrăv afumat fierbinte

Mod de preparare:

Pas 1. Fierbe cartofii într-o oală cu sare timp de 10-15 minute, până când sunt ușor de pătruns cu ajutorul unui cuțitului. Lasă-i la scurs, iar după ce se răcesc, taie-i în felii mai groase.

Pas 2. Se pregătește un sos mai gros din frunzele de tarhon, ceapă, oțetul din vin roșu, uleiul și condimentele. Se toarnă ¾ din compoziția respectivă peste cartofi și se amestecă, după care se adaugă mugurii de mazăre și ceapa de primăvară. Amestecă până ce vei obține o compoziție omogenă.

Pas 3. Pune salata respectivă pe două farfurii, după care adaugă feliile de păstrăv fierbinte. Restul sosului de tarhon pune-l peste ton și… poftă bună!