Timp de preparare: 15 minute
Gata în: 20 minute
Ingrediente
– 500 g de cartofi
– un mic buchet de tarhon – eliminați tulpinele și păstrați frunzele
– 1 ceapă, tocată mărunt
– 1 lingură de oțet de vin roșu
– 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
– 6 cepe verzi, tocate mărunt
– 50 g muguri de mazăre
– 125 g păstrăv afumat fierbinte
Mod de preparare:
Pas 1. Fierbe cartofii într-o oală cu sare timp de 10-15 minute, până când sunt ușor de pătruns cu ajutorul unui cuțitului. Lasă-i la scurs, iar după ce se răcesc, taie-i în felii mai groase.
Pas 2. Se pregătește un sos mai gros din frunzele de tarhon, ceapă, oțetul din vin roșu, uleiul și condimentele. Se toarnă ¾ din compoziția respectivă peste cartofi și se amestecă, după care se adaugă mugurii de mazăre și ceapa de primăvară. Amestecă până ce vei obține o compoziție omogenă.
Pas 3. Pune salata respectivă pe două farfurii, după care adaugă feliile de păstrăv fierbinte. Restul sosului de tarhon pune-l peste ton și… poftă bună!