Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb la foc mic, cu coajă, în apă sărată clocotindă, cca. 20 de minute. Se scurg, se răcesc în apă rece, se cojesc şi se taie în cuburi mari. Între timp se fierb ouăle, la foc mic, în apă clocotindă, timp de 7 minute, se răcesc în apă rece, se cojesc şi se taie pe lungime în patru sau în şase. Se curăţă fasolea, se fierbe la foc mic în apă sărată, clocotindă, timp de 15 minute, al dente, se varsă apa şi se lasă la scurs. Totul se lasă să se răcească.
Anghinarele şi măslinele se lasă să se scurgă, se colectează marinada. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se amestecă cu marinada colectată, frunzuliţele de cimbrişor, sucul de lămâie şi uleiul de măsline, se sărează şi se piperează.
Se curăţă ceapa, se taie peştişori. Se spală roşiile cherry şi se taie în patru. Ingredientele de salată pregătite se amestecă cu anghinare şi cu salata de măsline, pe deasupra se pune vinegreta şi se amestecă cu grijă. Se lasă timp de 30 de minute să se întrepătrundă aromele. Se curăţă salata romană sau salata verde şi se rupe în bucăţi de mărimea unei îmbucături. Se păstrează separat şi se amestecă înainte de servire.
Sugestie: Cine doreşte mai adaugă la salată şi o cutie de ton (scurs şi desfăcut în bucăţi).
Ingrediente:
- 350 g de cartofi
- sare iodată
- 2 ouă
- 250 g de fasole verde
- 1 cutie de anghinare conservate
- ½ cutie de salată de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 4 ramuri de cimbrişor
- 1 – 2 linguriţe de suc de lămâie
- 3 linguri de ulei de măsline extra virgin italian
- piper măcinat
- 1 ceapă roşie
- 150 g roşii cherry
- 100 g salată romană sau salată verde