Orice masă savuroasă se termină cu un desert pe măsură! Când vrei să te răsfeţi cu ceva dulce, să-i impresionezi pe cei dragi sau atunci când ai musafiri, Mini-Cheesecake-urile cu Lapte Condensat Maresi te vor scoate din impas! Pe lângă bogăţia de arome şi culori, se prepară rapid, sunt cremoase şi foarte delicioase!
Iată de ce trebuie să alegi această reţetă şi cum o poţi prepara:
Timp de pregătire: 35 minute
Dificultatea reţetei: uşoară
Număr porţii: 12
Ingrediente:
Blat: Crema de brânză:
15 biscuiţi 450 g cremă de brânză fină nesărată
40 g unt topit ½ cană de zahăr
2 linguri zahăr 1 linguriţă esenţă vanilie (sau extract de băţ de vanilie)
20 g musli cu fructe 2 ouă mari
1 vârf de sare 150 ml lapte condensat Maresi
2 linguriţe coajă de lămâie rasă
Ornare:
250g dulceaţă de fructe de pădure
150g fructe la alegere: capșuni, coacăze, mure, zmeură
Mod de preparare:
Pregătiţi toate ingredientele și lăsaţi-le la temperatura camerei pentru aproximativ 20 de minute. Încălziţi cuptorul la 180 0C, cu grilajul poziţionat la mijloc. Pregătiți o tavă de cupcake cu formă de hârtie în fiecare lăcaş.
Amestecaţi în robotul de bucătarie biscuiţii cu musli, zahăr şi sare până obţineţi o compoziţie granulată compactă. Într-un bol se amestecă compoziţia cu untul topit până se umezeşte în totalitate.
În bolul blenderului se pune cantitatea de brânză şi se bate la putere medie pentru aproximativ 5 minute. Se adăugă pe rând şi se omogenizează vanilia, zahărul, coajă de lamâie, ouăle unul câte unul şi laptele condensat Maresi. Crema de brânză trebuie să devină compactă şi lucioasă.
În formele pregătite se pune câte o lingură din compoziţia de blat şi se presează pentru uniformizare pe fundul formei. Se adăugă câte 2 linguri de cremă de brânză (nu umpleţi formele, lăsaţi spaţiu să crească compoziţia)
Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru coacere ~25 minute la 180 0C. La finalul perioadei de coacere scoateţi forma şi lăsaţi pentru ~1 oră să se răcească. Introduceţi în frigider pentru ~6-8 ore înainte de servire.
Pentru definitivare mini-cheesecake-urilor îndepărtaţi hârtia din formele în care a fost coaptă, adăugaţi o linguriţă de dulceaţă şi așezați fructele dorite deasupra.
Această reţetă de Mini-Cheesecake cu Lapte Condensat Maresi îi aparţine Gabrielei Simion de la Masterchef.
Bucuraţi-vă de cele mai vesele mini-cheesecake-uri cu lapte condensat Maresi pe care le puteţi savura reci, la micul dejun, la prânz sau cină, alături de un ceai sau un cappuccino. Poftă bună!