Samsung dezvăluie cea mai nouă gamă de Blu-ray playere inteligente

Gama de Blu-ray playere din 2012 beneficiază de noile servicii cloud-based, de full web browser integrat în Samsung Smart Hub, precum și de un design suplu

Samsung Electronics Co., Ltd, lider global în media digitale și tehnologii de convergență digitală, a anunțat lansarea noii funcții Disc to Digital pe gama de Blu-ray Playere din 2012, ce oferă posibilitatea transformării colecției personale de DVD-uri în conținut digital și facilitează partajarea de conținut pe mai multe dispozitive, acasă sau din mișcare. Acest serviciu este una dintre noutățile pe care le aduce noua gamă de Blu-ray playere inteligente de la Samsung, ce include și un Web browser și numeroase servicii sau conținut Web-based prin Samsung Smart Hub.

Produsele flagship 3D Blu-ray includ:

  • Un Blu-ray player compact, ce are o dimensiune puțin mai mare decât un DVD (modelul BD-ES6000);
  • Blu-ray 3D, cu porturi Dual HDMI și Wi-Fi integrat (modelul BD-E6500).

Cele două noi modele oferă o experiență completă de divertisment, prin intermediul redării Full HD 1080p și al noilor moduri de a accesa conținut cloud-based pe mai multe dispozitive.

„Continuând inovațiile Samsung în domeniu, noua serie de Blu-ray playere oferă utilizatorilor mai multe posibilități de a se bucura de divertisment de înaltă calitate, indiferent de sursele acestuia,” a declarat Sangchul Lee, Vicepreședinte Senior la Samsung Electronics. „Utilizatorii au acum o listă practic nelimitată de opțiuni de conectivitate și de servicii, disponibile pe mai multe ecrane.”

Partajare mai facilă, cu Disc to Digital

Funcția Disc to Digital este ideală pentru utilizatorii cu o bibliotecă amplă de DVD-uri. Ei își pot înregistra proprietatea asupra DVD-ului fizic și accesa același conținut video de pe o întreagă varietate de dispozitive, oricând și oriunde – chiar și din mai multe locuri în același timp. Odată ce copiile digitale au fost create și adăugate în colecția UltraViolet a utilizatorului, conținutul va fi disponibil prin intermediul aplicației Flixster, pe Samsung Smart Hub, precum și pe o gamă largă de dispozitive conectate, cum ar fi smartphone-urile, tabletele, PC-urile și Smart TV-urile. Utilizatorii au opțiunea de a achiziționa versiuni HD ale acestor filme și pot partaja conținutul librăriei HD cu alți membri, sub același cont.

O formă cu adevărat sofisticată

Utilizatorii se pot bucura de un design plăcut fără a sacrifica performanța, cu ajutorul noii game de Blu-Ray playere 3D Samsung. Unitățile au fost create ca produse simetrice, cu o consolă centrală, pentru acces și  control facile și dispun, de asemenea, de un mecanism slot-in. Lipsa de părți mecanice a gamei are drept rezultat o încărcare mai lină și mai rapidă, cu un timp de boot de mai puțin de o secundă.

Cele mai noi servicii și opțiuni de conținut ale Blu-Ray playerelor Samsung promit o îmbunătățire a experienței de divertisment prin TV. Gama de Blu-ray playere premium dispune de Samsung Smart Hub, o modalitate simplă de a accesa, căuta și explora Samsung Apps. În plus, oferă un browser web cu funcționalități depline și posibilitatea de a accesa conținut bogat și divers.

Partajarea de conținut pe mai multe dispozitive este acum mai facilă datorită certificării DLNA de care dispune gama de playere Blu-ray. În plus, aceasta beneficiază de Wi-Fi Direct, ce permite conectarea directă a dispozitivelor, fără nevoia unui punct de acces wireless.

Indiferent de rezoluția originală a materialului-sursă, procesorul puternic al noii game de Blu-ray playere poate realiza un up-conversion pentru DVD-uri, conținut mai vechi non-HD și chiar streaming de rezoluție joasă, în videoclipuri Full HD 1080p. Gama suportă și o întreagă linie de formate audio, inclusiv Dolby Digital Plus / TrueHD și output DTS-HD Bitstream. Indiferent de experiență, funcția BD Wise Plus, disponibilă pe seria din 2012, ajustează automat setările televizorului, pentru a oferi imagini optime pentru fiecare scenariu.

Blu-ray playerul compact

Cu o dimensiune puțin mai mare decât a unui disc Blu-Ray, Samsung BD-ES6000 3D Blu-ray player dispune de cele mai recente tehnologii și funcții de conectivitate, într-o formă compactă. Combinația de tehnologie și design unic face ca acest dispozitiv să fie ideal pentru orice încăpere unde lipsa de spațiu constituie o problemă.

Profitând de minimalism fără a sacrifica performanța, BD-ES6000 are un design cubic, cu un model stratificat în partea superioară.

Blu-ray 3D cu porturi Dual HDMI

Aducând Hollywood-ul și mai aproape de noi, Blu-ray playerul 3D Samsung BD-E6500 are un design suplu și poate reda atât conținut 2D, cât și 3D, într-un mod foarte realist. Având 2 porturi HDMI, dispozitivul permite conectarea mai multor componente, cum ar fi consolele de jocuri sau set-top box-urile; astfel, dispozitivele pot fi legate de BD-E6500 și conectate la televizor prin intermediul unui singur port HDMI. Acest lucru maximizează numărul de cabluri necesare, pentru ca zona de divertisment să poată rămâne curată și să păstreze un aspect minimalist al încăperii.

BD-E6500 are un design în două tonuri, care îi accentuează suplețea. Partea superioară a playerului dispune de un finisaj negru, lucios, în timp ce partea inferioară este din metal. Cele două secțiuni sunt unite prin intermediul unei lumini discrete, Mystic Blue.

Reinventarea experienței Multi-Ecran

Samsung lansează o nouă aplicație de tip telecomandă, ce poate fi descărcată pe smartphone-urile Android și Apple. Disponibilă anterior numai pentru Samsung Smart TV, versiunea din 2012 a aplicației îmbunătățește modalitatea în care utilizatorii pot căuta și controla conținutul de pe Blu-ray playerele lor. Funcția MovieNote a aplicației oferă acces instantaneu la informații detaliate despre filmele pe care le vizualizează, inclusiv prezentări ale acțiunii, sau biografii ale actorilor sau regizorilor.

Atunci când smartphone-ul este conectat la aceeași rețea ca playerul Blu-ray, utilizatorii îl pot controla cu ușurință pe acesta din urmă, cu ajutorul tastaturii QWERTY de pe telefon, pentru o tastare mai comodă.

Părinții vor putea folosi serviciul Samsung Kids pentru a accesa o varietate de conținut educațional video-on-demand din mai multe categorii – Comunicare, Sport, Arte și Jocuri, Știință, Activități Sociale și Matematică – și își vor putea recompensa copiii cu stickere virtuale sau alte premii, pentru a transforma învăţarea într-o experieţă interactivă și distractivă.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd.  este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a tehnologiilor de convergenţă digitală, cu vânzări consolidate de 135.8 miliarde USD în anul 2010. Având aproximativ 190.500 de angajaţi în 206 de birouri din 68 de ţări, compania operează două organizații separate, pentru a coordona nouă divizii principale de afaceri: Digital Media & Communications, compusă din Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions și Digital Imaging; și Device Solutions, alcătuită din Memory, System LSI și LCD. Recunoscut pentru performanța lider în industrie, conform unei serii de criterii economice, de mediu și sociale, Samsung Electronics a fost numită cea mai sustenabilă companie de tehnologie din lume în cadrul 2011 Dow Jones Sustainability Index. Vizitaţi www.samsung.com pentru mai multe informaţii.