Şapte sucuri sănătoase

Pentru ten

Sucul de castraveţi. Castraveţii conţin 90% apă, aşadar sunt cele mai bune ingrediente pentru hidratarea pielii. În plus, sunt bogaţi în minerale precum potasiu, magneziu şi siliciu. Pentru a prepara un pahar cu suc de castraveţi, ai nevoie de 2-3 castraveţi la care poţi adăuga o bucată de măr, pentru îndulcire. Tenul tău va avea tot timpul un aspect sănătos.

Anti-îmbătrânire

Suc de fructe de pădure cu ridichii. Pentru această reţetă ai nevoie de o ceaşcă de apă sau de lapte, o ceaşcă de coacăze, o ceaşcă de căpşuni, o frunză de varză creaţă şi o ridichie mai mică. Toate ingredientele trebuie trecute prin blender. Acest suc pe bază de antioxidanţi te va scăpa de urmele vizibile lăsate de stres şi puţinele ore de somn.

Energie

Suc de castraveţi şi tulpini de ţelină. Ai nevoie de un castravete mare, 8 frunze de ţelină, varză creaţă, spanac, pătrunjel, ghimbir şi un sfert de lămâie. Clorofila, pigmentul verde din plante, esenţial în procesul de fotosinteză, oxidează sângele şi astfel ai suficientă energie pentru o zi plină.

Fără grăsimi

Vrei neapărat ceva dulce însă trebuie să ai grijă la siluetă. Sucul de mere cu ţelină este soluţia perfectă. Ai nevoie de 2 mere, 8 tulpini de ţelină şi de puţină scorţişoară. Este un suc bogat în minerale iar scorţisoara ajută la eliminarea grăsimilor din sânge.

Pentru sistemul imunitar

Ai nevoie de o ridichie mică, 3 morcovi, 8 tulpini de ţelină, o tulpină de broccoli şi 2 căţei de usturoi. Broccoli conţine foarte multă Vitamina C, iar usturoiul are proprietăţi imunitare extraordinare ţinând microbii la dinstanţă.

Împotriva stresului

Mult spanac, 2 morcovi, 2-4 tulpini de broccoli şi 3-4 tulpini de ţelină. Spanacul este bogat în aminoacizi şi te ajută să te relaxezi atât fizic cât şi psihic datorită conţinutului de magneziu.

Pentru o digestie uşoară

O jumătate de papaya, 3 frunze de varză creaţă, miez de varză normală, ghimbir şi o felie de lămâie. Papaya conţine enzime care contribuie la digestia corectă a proteinelor. Ghimbirul relaxează muşchii abdominali iar varza calmează eventualele dureri de stomac.

Cristina Mîrzoi

Surse foto:

liquidvitaminsleader.com