Seara de film 04 // Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?

Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? este o comedie care ne va destinde și ne va face să râdem datorită umorului tipic franțuzesc. Deși abordează o temă destul de sensibilă, totul este prezentat sub o forma de amuzament și întâmplări haioase. Un film care merită văzut alături de toata familia sau cu prietenii.

11831633_857734224300612_4987292346871039549_n

Seara de film este un nou concept creat de Grădina Floreasca pentru cinefilii cu dor de aer proaspăt, care au ocazia să vizioneze la iarbă verde un film bun în compania pretenilor. Cu filme cult, cool sau culturale, premiate la festivaluri de film din străinătate sau din România, Grădina Floreasca propune prin aceste seri de film o alternativă plină de verdeață la clasica ieșire la film, adăugând la mix atmosfera serenă de pe marginea piscinei, un pahar de vin bun, o apetisantă cină sau un desert plin de șarm.

Grădina Floreasca a fost deschisă în 2014 pe spațiul cu tradiție al Patinoarului Floreasca, oferind o oază de relaxare în tumultul orașului, departe de griji și de aglomerație. Cu grădină, terasă, restaurant și piscină, Grădina Floreasca este localizată pe strada Mircea Eliade nr. 16, la umbra copacilor din inima parcului cu același nume.

SINOPSIS
Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?

„Claude şi Marie Verneuil, un cuplu francez din clasa de mijloc, au patru fete frumoase. Trei dintre ele – Isabelle, Odile si Ségolène – se căsătoresc cu bărbați care nu sunt francezi: unul este arab, unul este evreu, iar cel de-al treilea chinez. Când Laure, cea de-a patra fiica, anunță că se va căsatori cu Charles, cetățean francez catolic, Marie și Claude sunt extrem de încântați. Charles va intra în familie și vor face o nuntă tradițională franceză. Laure omite însă, să le spună părinților ei un detaliu foarte important: acela că Charles este din Senegal. La aflarea veștii Marie cade în depresie, iar Claude încearcă să saboteze nunta și tatăl mirelui să se răzbune pe coloniștii francezi!”
Titlul original: Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?
Titlul în limba română: Cu ce ți-am greșit noi, Doamne?
Regia: Philippe de Chauveron
Distribuţia: Noom Diawara, Julia Piaton, Frédéric Chau, Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan
Distribuitor: Odeon Cineplex
Producție: 2014, TF1 Droits Audiovisuels, Franța
Genul: Comedie
Durata: 97 minute