Sfaturi pentru ingrijirea parului cret

Nu este nicio noutate ca femeile cu parul cret si-ar dori o podoaba capilara mai ascultatoare si mai fina. Pentru ca este mai usor de spalat, coafat si pentru ca orice tunsoare i-ai face, ar arata intr-un mare fel. Pe cand parul ondulat, pierde linia tunsorii. Si arata aproape la fel, mai tot timpul.

La ce solutii recurg doamnele atunci cand epuizeaza orice truc? Arabella Zadic, membra echipei Wella Romania spune: “modificarea cea mai dramatica este indreptarea permanenta. Ganditi-va foarte bine inainte de a face acest pas, deoarece rezultatul este definitiva. Parul va creste in forma sa naturala doar la radacina, iar asta presupune, dupa un timp,  aplicarea solutiei respective doar in acea zona”. Si ce e gresit aici? Arabella adauga: “procesul de indreptare permanenta ( ca si permanentul pe bigudiuri) este un proces chimic foarte puternic. In acel timp se produc niste rupturi la nivel molecular in structura firului de par, iar efectul este ireversibil.”

Daca vreti totusi sa va pastrati optiunea de a jongla intre cele doua tipuri de structuri ( drept/bucle),  puteti apela din cand in cand la un coafat drept. Dar atentie mare,  indreptarea sistematica, a parului cret cu placa,  duce la deterioarea sa si la pierderea formei.

Cheia ingrijirii si intretinerii parului cret este o linie de produse de ingrijire potrivite si o forma buna data prin tunsoare. Acest lucru presupune sa aveti incredere intr-un stilist profesionist, care intelege parul cret.

Structura unui astfel de par este mai aparte si se regaseste de obicei pe un fir uscat, gros si poros. Comparativ cu alte tipuri, acesta se incurca mai repede, fiind mai rebel, iar culoarea se matuieste mult mai usor. Tocmai de aceea,  produsele speciale de ingrijire sunt un MUST. Gama SP Hydrate de la System Professional se bazeaza pe o formula revolutionara de ingrijire numita Active Moisture Complex, ce confera parului o hranire de lunga durata si protectie activa impotriva uscarii. Pe baza de glicerina, D-panthenol, glucoza si fructoza, aceste produse de ingrijire se ancoreaza adanc in firul de par si ii ofera hidratare de durata.

Parul cret este deosebit de frumos si are individualitatea sa; ideal ar fi  sa incercam sa-l intelegem, sa-l acceptam si sa-i indeplinim nevoile.

SP_beauty_PolishedWaves+WeightlessFinish SP_Hydrate Mask 99 lei SP_Hydrate Shampoo 69 lei SP_Hydro Finish 73 lei