Sfaturi și trucuri în alegerea rochiei de mireasă

După ce v-am povestit despre tendinţele anului în materie de rochii de mireasă, este momentul să vă dăm câteva sfaturi necesare, înainte să achiziţionaţi o rochie.

Cea mai importantă decizie pe care o vei lua, cu ceva timp înaintea nunții, va fi alegerea rochiei de mireasă. Întreg procesul de cumpărături, pentru o rochie de mireasă, poate fi o adevărată aventură, dar poate deveni stresant și copleșitor.

Există persoane care nu știu ce vor purta, sau ce idei alegeri vor face, in privința culorii. Cel mai important lucru, înainte de a merge la cumpărături, este să te relaxezi și amintește-ţi că ai de unde alege, opţiunile de rochii sunt foarte diverse, în funcţie de orice personalitate.

Când să îţi cumperi rochia? Noi te sfătuim sa nu lași acest detaliu, atât de important, printre ultimele pe listă, deoarece necesită timp și stresul nu va fi la fel de mare dacă pui totul la punct, din timp. Ideal ar fi să începi să îți cauți rochia, cu aproximativ şase luni înainte de nuntă.

Planul propriu-zis: gândește-te câteva minute la ceea ce îți dorești. Imaginează-ți rochia și gândește-te la cele mai mici detalii: ai nevoie de o rochie lungă, care să îți acopere picioarele, vrei să fie decoltată, sau vrei ca umerii tăi să fie acoperiți? Acest lucru te va ajuta să estimezi  bugetul, din timp.

Simte-te bine! În ziua nunții va trebui să strălucești, să arăți cel mai bine, să radiezi. Acest lucru este perfect normal, dar este cel mai important să te simți confortabil. Îți va fi greu să dansezi și să râzi în fotografii, dacă rochia ta este prea lungă și te impiedici, sau dacă corsetul este prea strâns.

Gândește-te ce rochie de mireasă se potrivește cu tema nunții tale. De exemplu, dacă organizezi o nuntă în aer liber sau pe plajă alege o rochie dreapta, lungă, fara trenă. Dacă ești o împătimită a dansului, atunci alege o rochie cu bretele, ca să fii sigură că nu ai surprize, atunci când o să ridici mâinile în sus.

Rochia potrivită pentru corpul tău: corpul este ceea ce diferențiază rochiile de mireasă. Trebuie să alegi rochia potrivită pentru corpul tău. Aruncă o privire la hainele care, în mod regulat, te fac să te simți bine si frumoasă. Încearcă să menții aceleași caracteristici si la rochia de mireasă.

Dacă apelați la un croitor sau la un designer personal, asigură-te că va lăsa loc pentru ajustări.

Calculează-ți bugetul! Dacă bugetul tău este mai restrîns, gândește-te că nu întotdeauna cel mai scump tip de rochie este neapărat cel mai bun. Poți să găsești o rochie cu bun gust și confortabilă, cu bani puțini.

Nu este necesar să ieși in evidență cu prea multe imprimeuri sau diamante. Există numeroase reviste dedicate rochiilor de mireasă. Poți să te inspiri de acolo, pentru un model, iar apoi să apelezi la un croitor și ieși cu o ofertă de preț mai convenabilă. Dacă alegi să îți faci propriul model de rochie, nu amâna prea mult. Cu cât termini mai repede, cu atât te vei putea ocupa și de celelalte detalii pentru nuntă.

Cel mai important, amintește-ți că este ziua nunții tale. Poartă orice te face să te simți confortabil şi fii tu însăți. Alege-ți rochia de mireasă astfel încât să îți pună în valoare tot ceea ce ai mai frumos. Simte-te specială!

Diana Tocilă

Surse foto:

glamour-photos.org

visualphotos.com