Show-room exclusivist, unic în Europa de Sud-Est, deschis în București

Galeriile Noblesse, leader in amenajarile interioare de lux, au deschis de curand un show-room exclusivist in cadrul Palatului Noblesse, o cladire monument istoric datand din 1881 ce a fost complet renovată, restaurată și amenajată interior. Lucrările complexe au fost efectuate de către echipele Galeriilor Noblesse si cea a propriului birou de arhitectura si design interior, Studio Insign, iar noul spațiu expozițional este unic în Europa de Sud-Est datorită multitudinii de branduri de renume mondial reunite si expuse aici.

Astfel, piese de mobilier si decorațiuni în diverse stiluri printre care se numără clasic, modern, industrial, vintage, etc sunt expuse în săli de o frumusețe copleșitoare in care diversele arte vizuale, măiestria artizanilor și designul interior s-au contopit pentru a da naștere unui spațiu unic.

IMG_7619

01IMG_1648b

Conceptul pe care îl lansează Galeriile Noblesse este unul original, în care fiecare element care se regăsește în Palatul Noblesse face parte din portofoliul său, acesta incluzând placări din marmură, placări ceramice de o înaltă calitate, piese clasice de mobilier din lemn, sculptate manual, dar si moderne, care poartă semnătura unor designeri celebri, alături de decorațiuni elegante și variate.  În acest fel, cei aflați în căutarea unor piese de mobilier, placări sau decorațiuni vor avea parte de o experiență senzorială unică, putând să înțeleagă fiecare stil de design interior, alegându-l exact pe cel care îi reprezintă și în care se simt confortabil.  Dacă demisolul cladirii a fost amenajat în stil industrial vintage, parterul este un omagiu adus stilului clasic, putând fi identificate cu mare ușurință influențe ale stilului Florentin, Baroque sau Louis al XV-lea si Louis al XVI-lea, reflectate în stucaturile restaurate sau recreate de catre echipele de specialiști, in piesele de mobilier alese pentru a decora sălile impunătoare, dar și în covoarele de marmură create manual.  Pe lângă toate aceste piese se regăsesc opere de artă și antichități valoroase, aflate într-o perfectă armonie stilistică.  Etajul reprezintă o incursiune în alte stiluri cum ar fi neoclasic, british, provensal, contemporan combinate într-o manieră eclectică, reconstituind atmosfera unei locuințe primitoare și rafinate.

In show-room-ul exclusivist al Galeriilor Noblesse lucrează echipe de designeri de interior cu o vastă experiență care le oferă clienților cele mai înalte servicii pentru proiecte atât rezidențiale cât și comerciale.

08 IMG_1811b

Noul show-room are o suprafata de peste 1100 de mp și se desfășoară pe trei nivele, fiind amplasat într-o curte generoasă și fermecătoare de peste 1000 de mp, în centrul Bucureștiului,  pe o stradă cu rezonanță istorică și culturală- Strada Sfinților.

Istoria Palatului Noblesse

Frumoasa cladire a fost construita in anul 1881 de catre arhitectul Alexandru Savulescu, cel care semna in acea perioada si constructia actualului Muzeu de Istorie Nationala, a Palatului Comunal din Buzau, dar face si planurile arhitecturale pentru Biserica Amzei.  In anul 1903 este cumparata de bancherul Leonid Berkovitz, fiind proprietatea acestuia pana in anul 1945 cand este transformata in Cercul Pionierilor si Soimilor Patriei din Sectorul 2.  Dupa 1989, reintră în posesia moștenitorilor, este vândută și pierdută de către prorietari în favoarea unei bănci și rămâne în uitare până în 2013 când intră în posesia Galeriilor Noblesse care efectuează ample lucrări, redând viață acestui spațiu minunat.

Actualul Palat Noblesse este un spațiu multifunctional unde își desfășoara activitatea echipa biroului de design si arhitectura Studio Insign, Centrul de Arta si Evenimente Palatul Noblesse, dar si show-room/ul exclusivist al Galeriilor Noblesse.

Acesta este cel de al treilea show-room al Galeriilor Noblesse, celelalte doua fiind în Bucuresti, pe bdul Unirii,nr 61 si in Bacău, pe str. Stefan cel Mare, nr 2.