Silimarina – ajutorul de excepţie al ficatului

Ficatul este considerat “motorul” organismului datorită capacităţii sale de a coordona şi îndeplini aproximativ 500 de funcţii vitale la nivelul întregului corp. Dintre acestea,  una dintre cele mai importante este detoxifierea şi eliminarea substanţelor dăunătoare acumulate în organism.

Deşi ficatul filtrează constant materiile nocive, depinzând de modul de viaţă sau starea de sănătate, pot apărea situaţii în care acest organ vital să devină copleşit.

O funcţionare instabilă a acestuia determină simptome care se resimt rapid la nivelul întregului organism: oboseală cronică, stări de greaţă, scăderi bruşte în greutate, stări depresive şi afecţiuni hepatice grave.

Tocmai de aceea, îngrijirea susţinută a ficatului prin menţinerea unei alimentaţii sănătoase, evitarea situaţiilor stresante, dar şi curele de detoxifiere contribuie în mod esenţial în prevenirea bolilor adiacente acestuia.

Dietele de detoxifiere au de multe ori ca fundament alimente sau nutritenti naturali care stimulează procesul de curăţare a organismului. Unul dintre aceşti nutrienţi care joacă un rol major în detoxifierea şi protejarea ficatului este magneziul.

Cum ne protejăm ficatul?

Magneziul, în combinaţie cu alte substanţe active reprezintă componenta de bază a produsului  Silimarină, de la Ropharma. Acesta a fost în mod special creat ca un tratament adjuvant şi de protecţie pentru bolile hepatice.

 

Cele mai frecvente dintre afecţiunile corelate cu disfuncţii ale ficatului sunt hepatita acută şi cronică, hepatita etilică şi ciroza hepatică. Gravitatea acestor boli este legată de posibilitatea apariţiei în timp a insuficientei hepatice ireversibile, care pot mai departe evolua în cazuri de cancer.

Tocmai de aceea, în astfel de situaţii, reechilibrarea nutriţională este la fel de importantă ca şi tratamentul de detoxifiere. Astfel, Silimarina poate fi încorporată cu uşurinţă ca supliment adjuvant în procesul de curăţare şi stopare a acţiunii substanţelor hepatotoxice.

Mai mult decât atât, produsul Farmaciilor Ropharma are o puternică acţiune profilactică şi de protecţie, fiind recomandat în terapia tuturor tipurilor de hepatită, ciroză hepatică, dar şi în cazurile de convalescenţă post-tratament. Aceasta se datorează faptului că Silimarina protejează membrana celulei hepatice, stimulează regenerarea şi reglează rata de distrugere a hepatocitelor.

Mod de administrare:

  • 35 mg: intern, după mese, câte 2 comprimate de 3 ori/zi;
  • 70 mg /140 mg: intern, după mese, câte o capsulă de 3 ori/zi.

Suplimentul alimentar Silimarină poate fi comandat de pe site-ul http://www.ropharma-healthcare.ro , în cadrul secţiunii de produse. Preţ: 9, 5 Lei.