Slăbește cu două jocuri din copilărie

Vara se apropie cu pași repezi și toată lumea încearcă să rămână în formă sau să scape de kilogramele în plus. Dacă mersul la sală, jogging-ul sau celelalte metode cunoscute, te-au plictisit, îți propunem astăzi două moduri neconvenționale prin care să fii în formă.

Ții minte cercurile Hula-Hoop pe care le învârteai până te luau toate transpirațiile când erai mică? Cu siguranță nu te-ai gândit vreodată că acestea te-ar putea ajuta să slăbești. Mișcările specifice acestui joc s-au dovedit cu adevărat făcătoare de minuni pentru tonifierea mușchilor abdominali, așa ca probabil ar fi momentul să uiți cum te priveai până acum și să le iei în serios.

Pentru o jumătate de oră de Hula-Hoop, fără prea mult efort, poți arde 158 de calorii. Dacă vrei să te pui serios pe treabă și să devii o profesionistă, în același timp poți scăpa chiar și de 250 de calorii.

Ponturi: Găsește un cerc pe măsura ta. Dacă nu te descurci prea bine cu mișcările, ține un picior mai în față și astfel îți vei găsi mai ușor echilibrul. Muzica e un bun partener pentru Hula-Hoop și buna dispoziție îți aduce mai multă energie.

Sari peste kilograme

Dacă exercițiile cu Hula-Hoop ți se par prea simple, îți propunem să treci la următorul nivel: săritul coardei. Mișcările potrivite nu le stăpânește chiar oricine, dar odată ce ai intrat în ritm le vei declara război kilogramelor în plus.

Asemănător ședințelor de tip cardio, săritul coardei dezvoltă flexibilitatea, coordonarea și agilitatea și lucrează foarte bine mușchii picioarelor și cei abdominali.

Indicat este să începi cu sărituri cât mai mici, până când ai să simți că stăpânești foarte bine procedeul, iar organismul tău nu este forțat la maximum. În jumătate de oră de sărituri lente și la distanțe mici poți arde până la 290 de calorii.

În 30 de minute de sărituri de intensitate medie, poți arde 350 de calorii. În fine, în jumătate de oră de sărituri rapide poți arde chiar și 500 de calorii.

Ponturi: Relaxează-ți gâtul. Nu te grăbi. Controlează-ți respirația.

Andi Amironoaiei

andiamironoaiei.wordpress.com

Sursa foto:

fungift.ro