Reţeta de vineri: Turnuleţe cu Ciocolată

Ingrediente (pentru 3 turnuleţe):

Ingrediente blat:

– 3 ouă

– 80 g zahăr pudră

– 80 g făină

– 2 plicuri de zahăr vanilat

-20 g cacao

– un praf de sare

– o lingură praf de copt

Ingrediente cremă:

– 250 ml frişcă lichidă

– 70 g zahăr

– un plic de cacao (50 g)

– 150 g ciocolată cu lapte

Ingrediente glazură şi decor:

– alune macinate şi prăjite

– 2 plicuri de glazură de ciocolată

– fulgi de ciocolată

Mod de preparare: 

Se separă ouăle, se bat albuşurile separat cu zahărul iar galbenuşurile separat cu un praf de sare şi cele două plicuri de zahăr pudră. Peste albuşurile bătute se adaugă găblenuşurile.

Se amestecă uşor de jos în sus cu un tel. Se amestecă făina cu cele 20 g de cacao şi praful de copt şi se cerne peste amestecul obţinut din albuş şi gălbenuş.

Se amestecă încet, pană se omogenizează toată compoziţia. Se toarnă amestecul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (hârtia trebuie unsă cu unt şi tapetată cu făină) şi se introduce în cuptorul încins la 180 grade, cât mai sus în cuptor pentru 15 minute.

Cât se coace blatul, trebuie pregătită crema astfel: se bat 250 ml frişcă lichidă cu zahărul, până aceasta se întăreşte.

Se adaugă peste 50 g cacao şi se omogenizează.

Se pune vasul pe baie de abur şi se amestecă încet, până ce se lichefiază frişca, având grijă să nu o aducem până la punctul de fierbere. Când s-a încălzit suficient, se pune ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă ca să se topească.

Se bagă crema la rece timp de 1 oră- o oră jumate.

Se răstoarnă blatul cu fundul în sus şi cu ajutorul unui pahar cu diamentrul de 8 cm, se decupează cerculeţe. Trebuie să iasă 9 cerculeţe, deci 3 prăjiturele.

Se scoate crema de la frigider şi se bate cu ajutorul unui mixer până aceasta devine uşor pufoasă şi lucioasă.

Pe un cerculeţ de aluat se aşeză un strat de cremă generos, se aşeză cremă pe înca un cerculeţ de aluat, apoi se aşeză unul peste altul şi deasupra se aşează încă un cerculeţ de aluat simplu.

Se nivelează prăjiturile pe lateral, să nu iasă crema în exterior. Se toarnă glazura peste prăjitură, având grijă sa fie nivelată întreaga suprafaţă.

Se tapetează cam un centimetru de la baza prăjiturii cu alune măcinate şi prăjite şi se ornează cu fulgi de ciocolată.

Sursă foto: www.papabun.com