Dacă eşti pasionat de bucătăria italiană, dar te-ai plictisit de banalele reţete de paste şi vrei să încerci ceva mai gourmet, îţi recomand preparatul cu gorgonzola şi broccoli, care este nu doar foarte sănătos, dar şi foarte delicios.
Pentru 2 porţii ai nevoie de următoarele ingrediente:
– o jumătate de cutie de spaghetti mai groase (nr. 5)
– 1 buchet de broccoli proaspăt (400-500 gr) sau o pungă de broccoli congelat
– 150 gr brânză gorgonzola
– doi căţei de usturoi
– ulei de măsline
Începi prin a pune o oală cu apă la fiert, cu un praf de sare şi puţin ulei de măsline, iar în altă oală pune broccoli la fiert. Cand fierbe apa, adăugă pastele şi fierbe-le al dente. Când broccoli începe să se desprindă, poate fi luat de pe foc.
Pune uleiul de măsline în tigaie, când este uşor încins adăugă căţeii de usturoi (fie puţin presaţi cu lama cuţitului, fie tocaţi fin), iar când s-au rumenit adaugă broccoli. Ţine-i pe foc circa 3 minute, după care ia tigaia de pe foc şi pasează compoziţia cu un pasator de cartofi, în tigaie, până vei obține un piure fin. Pune tigaia din nou pe foc și fă un loc în mijlocul piureului unde trebuie pusă gorgonzola şi acoperită cu piureul de broccoli. Ţine amestecul pe foc până când gorgonzola se topeşte şi începe să facă bule. Amestecă, asezonează cu sare şi pune pastele peste sos. Mai ţine preparatul 1 minut pe foc, pentru a se contopi. Servește preparatul imediat după preparare, cât mai fierbinte.
Poftă bună!