Reţeta de marţi: Pere fierte în vin roşu

Timp de preparare: 40 de minute
Porţii: 6

Ingrediente:
-6 pere
-2 căni vin roşu
-1/4 cană zeamă de lămâie
-2/3 cană zahăr
-beţişor de scorţişoară
-1 praf de nucşoară

Mod de preparare:

Se amestecă într-o cratiţă vinul roşu cu zeama de lămâie, zahărul, scorţişoara şi nucşoara. Se pune cratiţa pe foc mediu, până dă în clocot, amestecând din când în când pentru a se dizolva zahărul. Se curăţă perele, dar pentru o înfăţişare mai bună, se lasă codiţa. Se aşează perele în sosul care fierbe, lăsând totul pe foc 25 de minute, intorcându-le la jumătatea timpului pentru a se fierbe complet. Se scot perele cu grijă din cratiţă, apoi se reduce sosul lasându-l pe foc încă 7 minute. Se servesc la temperatura camerei. Se pot servi cu topping de ciocolată topită.

Sursă foto: faraegal.wordpress.com