Spectacol de moda, arta si dans: Maison Martin Margiela pentru H&M

Una dintre cele mai misterioase prezente in lumea modei, designerul Martin Margiela a reusit sa nu aiba nicio fotografie cu el publicata si aproape ca nu da interviuri. Contrar oricarei legi de comunicare si marketing, sau poate tocmai datorita acestei enigme (despre care nu se stie daca a fost sau nu intentionat sustinuta), brandul Maison Martin Margiela ramane unul dintre cele mai dorite de pe glob. Dupa ce a facut un stagiu la Jean Paul Gaultierenigmaticul designer si-a fondat in 1989 casa de moda care-i poarta numele si, desi nu  a fost vazut niciodata, piesele sale au un real succes mai ales in randul starurilor, Lady Gaga fiind doar una din celebritatile cucerite de creatiile excentrice semnate Maison Martin Margiela.

Drept urmare, colectia Maison Martin Margiela in colaborare cu H&M, reprezinta o serie de reproduceri ale articolelor vestimentare si accesoriilor renumitei case din diverse sezoane. O colectie misterioasa si convingatoare ce ilustreaza perfect stilul  ”anti-fashion” specific  Margiela: proportii exagerate, materiale low budget si cusaturi nefinisate pana la a parea greseli de croitorie.

Colaborarea dintre cele doua brand-uri a fost celebrata saptamana trecuta la New York in cadrul unui eveniment unic la care au participat vedete precum: Julianne Moore, Sarah Jessica Parker, Mena Suvari, Kanye West, Helena Christensen, Selma Blair, Alan Cumming si Chace Crawford. Oaspetii au descoperit colectia prin spectacolele de dans semnate de renumita coregrafa Anne Teresa de Keersmaeker desfasurate pe mai multe etaje ale unei cladiri istorice.

Margiela a creat pentru H&M atat produse pentru femei, cat si pentru barbati. Pentru toamna 2012, femeile se pot astepta la tot felul de paltoane, geci si cardigane, dar si la accesorii „must have” cum sunt geanta plic in forma de bomboana sau portofelul in forma de manusa. Fiecare articol in parte este insemnat cu cate o eticheta unica indicand astfel sezonul din care provine, de pe tot parcursul celor 23 de ani de la infiintarea casei de moda.

Colecţia Maison Martin Margiela for H&M va fi  lansata pe  15 noiembrie, in aproximativ 230 de magazine H&M din intreaga lume precum si online.

Sa vina 15 noiembrie!

Valentina Ioana Penescu

http://eager4fashion.wordpress.com