Stilul vintage în amenajări interioare

Chiar dacă lumea se află în continuă modernizare și dezvoltare, iar decorațiunile și amenajările interioare devin tot mai futuriste, noi vă propunem astăzi să vă amenajați casa într-un stil vintage.

Stilul vintage dă viață obiectelor vechi, ce poartă amprenta timpului și le transformă în obiecte de o valoare foarte mare.

Acum vintage înseamnă mai mult o atitudine boemă, devenind un stil de viață care astăzi se aplică modei, domeniului culinar, amenajărilor interioare.

În cazul amenajărilor interioare, stilul vintage se caracterizează prin nostalgie, romantism, căldură, liniște, un peisaj de poveste cu parfum floral și lemn masiv, autentic. Ca și caracteristici ale stilului vintage în domeniul amenajărilor interioare sunt: preponderența albului, lemn masiv, autentic, broderii, motive florale, oglinzi cu rame argintii/aurii, fotografii înrămate, casete de bijuterii, ceasuri vechi, cufere vechi, candelabre și sfeșnice.

Astfel, pentru a respecta cât mai bine acest tip de amenajare, recomandăm să optezi pentru un strop de puritate, punând în unele zone ale camerei vaze cu flori, iar pentru ca  draperiile să vină ca o completare naturală, optează pentru cele cu detalii florale. Acestea sunt elementele care sigur te vor ajuta să creezi o atmosferă liniștită și romantică.

Tablourile pictate în ulei, obiectele din argint, ramele foto și cuferele vor crea și ele o atmosferă plăcută în cameră. Și se vor potrivi perfect cu celelalte decorațiuni. De asemenea, nu trebuie uitat faptul că albul predomină, de aceea pereții trebuie să fie albi, ceea ce va putea face ușor îmbinarea cu nuanțe precum roz pal, verde, lila a obiectelor decorative din anumite zone ale camerei.

Asocierea neașteptată a materialelor mizează pe efectul surpriză: lemnul masiv, masculin, asociat cu materiale feminine, cum ar fi porțelanul, sticla, dantela. Culorile puternice nu apar ca o necesitate, ci ca accent, cum la fel de bine pot să lipsescă. Extrem de boem și revigorant poate fi asocierea unei mese vechi cu obiecte bine definite. Sau transformarea unor valize vechi în rafturi.

Așadar, dacă stilul modern și futurist a devenit prea obositor și monoton, stilul vintage ne dezvăluie adevărata armonie a clasicului nemuritor și al rafinamentului. Optând pentru un stil vintage, găsești în locuința ta loc pentru cărțile vechi sau pentru obiectele de pe vremea bunicii.

Valentina Onofriesei

Surse foto:

galeriilenoblesse.ro

modern-homefurniture.com