Stresul pandemiei adâncește ridurile. Botox-ul este cecea mai cerută intervenție după relaxare.

Stresul pandemiei adâncește ridurile. Botox-ul este cecea mai cerută intervenție după relaxare.

Pandemia de COVID-19 nu doar că ne-a schimbat radical stilul de viață, dar ne-a și supus la un nivel de stres mult mai ridicat decât de obicei. Iar stresul și anxietatea afectează inclusiv calitatea tenului și adâncește ridurile, în special cele de pe frunte și din colțul ochilor. Nu este de mirare astfel că una din cele mai cerute intervenții estetice în această perioadă, după redeschiderea clinicilor, este clasicul tratament cu toxină botulinică, denumită, în limbajul uzual, botox.

Medicul chirurg estetician Ianu Morad mărturisește că cererea pentru o astfel de intervenție este chiar mai ridicată decât în perioada de dinaintea pandemiei. Mai ales că accentul se îndreaptă acum vizual spre zona frunții și a ochilor, în condițiile în care, în public, purtăm mască de protecție.

„Tratamentul cu toxină botulinică este unul dintre cele mai solicitate în această perioadă pentru a atenua ridurile cauzate de stresul acestei perioade. Injecțiile cu botox nivelează zonele cu riduri, iar pielea capătă un aspect fin, întins. În acest mod, se obține un chip întinerit, fresh. Este ca și cum ai revenit dintr-o vacanță relaxantă sau ai avut parte de un somn odihnitor. Și asta pentru câteva luni bune. O astfel de impresie ai când te privești apoi în oglindă. Efectuată corect, de un medic cu experiență, intervenția îmbunătățește considerabil aspectul tenului păstrând trăsăturile naturale”, explică Dr. Iancu Morad, de la clinica Luxury Aesthetics.

Chirurgia pleoapelor căzute, la fel de cerută

Blefaroplastia cosmetică, sau chirurgia pleoapelor căzute, conduce în topul celor mai solicitate intervenții estetice după perioada de izolare la domiciliu, lista de așteptare pentru o astfel de operație fiind acum și de 3 luni. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică și motivele care stau la baza unei cereri atât de mari.

„Aceste două luni și jumătate stresante și-au lăsat amprenta inclusiv asupra aspectului tenului, mai ales în rândul persoanelor trecute de peste 40 de ani. Fie că am avut parte de insomnii, stări de panică, ori că am stat în casă, fără oxigenarea necesară și sub efectele nocive ale luminii albastre de la televizor, calculator sau telefon mobil. Una din cele mai des întâlnite probleme este acum laxitatea pielii. Pleoapele superioare sau inferioare au ajuns să atârne inestetic ori să capete un aspect excesiv de bombat, de umflat. În toată această perioadă am primit multe mesaje de la pacienți, iar, de când am anunțat redeschiderea clinicii, cel mai mare număr de programări a fost pentru intervenția de blefaroplastie. Este procedura care elimină pielea în exces și reconstruiește zona sensibilă din jurul ochilor, oferind un aspect întinerit, natural. Lista de așteptare este deja prelungită pentru următoarele trei luni”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad, proprietarul Luxury Aesthetics.

Blefaroplastia cosmetică este o intervenție ce durează doar 45 de minute și îmbunătățește aspectul estetic al ochilor, corectează asimetriile, întinerește trăsăturile și oferă luminozitate privirii. Această operație se realizează în condiții de maximă siguranță, respectând tot protocolul medical de protecție a pacientului și a cadrelor medicale.

„Având în vedere că interacțiunea dintre medic, asistente și pacient durează mai mult de 10-15 minute, înaintea fiecărei intervenții pacientul va face testul de anticorpi COVID 19. Doar dacă acesta iese negativ vom proceda apoi la operația propriu-zisă. Se va face anestezie locală, iar ulterior, prin mici incizii, se elimină pielea și grăsimea în exces și se corectează problemele estetice. Timpul de recuperare este de doar câteva zile”, adaugă Dr. Iancu Morad.

Procedura de blefaroplastie cosmetică este realizată de Dr. Iancu Morad în clinicile Luxury Aesthetics din București (Str. Hatmanul Arbore 12) si Constanta (Str. Bogdan Voda 75).