Studio Insign – unul dintre favoriții concursului „International Design and Architecture Awards 2012”

În perioada 13 august – 15 septembrie 2012, Studio Insign by Galeriile Noblesse a intrat în cursa pentru marele premiu la cea mai importantă competiție din cariera sa,  „International Design & Architecture Awards 2012” și este singurul studio românesc care a ajuns în faza finală a concursului aflat deja la a treia ediție. Fondat în 2010 de Galeriile Noblesse, dar format dintr-o echipă de profesioniști cu referințe remarcabile în domeniu, Studio Insign are în portofoliul său peste 30 de proiecte, toate purtând însemnul originalității și ineditului. Acest lucru i-a determinat și pe membrii juriului „International Design & Architecture Awards 2012” să dea o șansă design-ului românesc și să îi acorde toată încrederea și admirația necesară unor potențiali învingători, selectând două dintre proiectele înscrise în concurs să meargă mai departe în finală.

 

Reuniți sub  conceptul Interiors Signed by Famous Designers, designerii și arhitecții de la Studio Insign, ale căror proiecte și soluții de mobilare/amenajare le puteți regăsi pe platforma www.studioinsign.ro,  concurează la categoriile “Hoteluri cu 50-200 de camere” și “Dormitor de lux” cu două proiecte: Double Tree by Hilton și Casa Art Eclectic. „Datorită creativității și  atenției pentru cele mai mici detalii , dar mai ales susținerii dumneavoastră am ajuns aici și sperăm să rămânem în topul preferințelor tot cu ajutorul celor care apreciază design-ul în general și talentul nostru în special! De aceea, vă invităm să votați profesionist și cu toată încrederea pe site-ul oficial al concursului, www.thedesignawards.co.uk, deoarece arta autentică românescă are nevoie de  încurajare și promovare și peste hotare! – a declarat Loredana Preda, General Manager Galeriile Noblesse.

Proiectul selectat la categoria “Hoteluri cu 50-200 de camere”, denumit Double Tree by Hilton, constă în amenajarea recepției, lounge-ului și cafenelei unui hotel de patru stele, care farmecă prin sentimentul de intimitate pe care îl emană, dar și prin piesele unicat pe care designerii Studio Insign le-au creat special pentru acest interior. Accentul s-a pus pe amenajarea spațiului  într-un stil eclectic, un stil actual aflat în trend și peste hotare, atent studiat și care combină în mod armonios elemente clasice reinterpretate cu elemente contemporane, într-un concept unitar. Diversitatea materialelor și finisajelor folosite, dar și nota de exclusivitate a acestora dovedesc că și în România există potențial  și că acesta merită susținerea tuturor celor care mai cred în valorile autohtone.

Celălalt proiect semnat Studio Insign și care participă în faza finala la categoria “Dormitor de lux”, se numește “Art Eclectic” și se bazează pe conceptul original, cromatica și funcționalitatea amenajării unui dormitor în care nuanțele pastelate și accesoriile rafinate se îmbină armonios. Juriul a descris acest interior ca unul deosebit de interesant, datorită finisajelor propuse și pieselor de mobilier atent selecționate, unde luxul se întâlnește cu  funcționalul.

Concurența pentru faza finală este ca în orice competiție de mare anvergură, una acerbă, însă avem convingerea că cele două proiecte realizate de Studio Insign vor suscita interesul tuturor, de la pasionații de design interior până la profesioniștii în domeniu, toate proiectele incluse în faza finală a renumitei competiții fiind supuse analizei atente a specialiștilor internaționali, dar și voturilor cititorilor revistei britanice “Design et al” sau potențialilor beneficiari. Și pentru că o nominalizare nu este de-ajuns, vă puteți implica activ în  stabilirea clasamentului, acordând câte un vot fiecăruia dintre cele două proiecte: Doubletree by Hilton și Casa Art Eclectic (Studio Insign). Pentru Studio Insign cele mai valoroase sunt voturile românilor, dorința lor acerbă fiind aceea de a-i face mândri pe cei care le sunt alături!