Supă cremă de morcov cu ghimbir

Pentru cei care doresc să înceapă o dietă sănătoasă, ghimbirul poate reprezenta o nouă legumă care se poate folosi în diverse combinaţii pentru a aduce şi savoare, dar şi multe proprietăţi benefice pentru sănătate.

Ghimbirul are un gust aromat, spre iute, însă chiar şi cei care nu suporta aromele picante, sunt plăcut impresionaţi de aromă sa. Iată cum putem face o supă simplă, reţeta este pentru 4 porţii:

– 6 morcovi potriviţi
– o ceapă mare
– 2-3 căţei de usturoi
– 2 cartofi
– o ţelina mică
– 1 păstârnac
– 100-200 g de ghimbir, cam o rădăcină
– sare, piper, ulei de măsline, curry

Toate legumele se curăţa de coajă, se spală, se lăsă chiar și întregi, sau se taie în bucăţi mari. Ghimbirul se curăță de coajă şi este indicat să îl tăiaţi tot în cuburi măricele. Toate legumele se pun la fiert cam o oră și se mai încearcă, din când în când, cu o furculiţă, dacă sunt fierte.

Când sunt fierte, se scoate cam 2/3 din apă, se scoate ceapă şi se pasează toate legumele, ca pentru orice supă cremă. Ceapa se scoate, pentru că nu se pasează foarte bine, rămânând firişoare, care strică textura supei.

Dacă se doreşte să fie mai lichidă, se poate lăsa jumătate din apă. Când supa este încă fierbinte, se adaugă: sare, piper, curry şi câteva linguri cu ulei de măsline.

Supa se poate servi şi cu niște crutoane, însă dacă sunteți la dietă, este bine să faceți crutoanele din pâine integrală. Luaţi câteva felii, tăiaţi pâinea cubuleţe şi uscaţi-le în cuptor, fără ulei sau alte grăsimi.

Poftă bună!

Ana Maria Tătucu

Sursa foto:

flickr.com

sciencedaily.com