Tendințe masculine toamnă-iarnă 2012/2013

Am intrat oficial in noul sezon. Vremea ne arata din ce in ce mai mult acest lucru, iar tendintele in materie de tinute masculine au prins contur.

Tendinta in moda pentru barbati in ultimii ani a fost oarecum neutra, dar din aceasta toamna designerii au indraznit mai mult. Astfel va puteti astepta sa gasiti pe rafturile din magazine modele mai indraznete, costume cu revere dublu taiate, pantaloni sport in lungimi mai scurte si foarte multe palarii si basti. Se pare ca designerii au privit inapoi si aduc pentru toamna-iarna ce urmeaza tendintele anilor 1940-1950.

In toamna 2012 barbatii moderni ies spilcuiti, aranjati, la patru ace, de preferat, cu costume facute la comanda, paltoane demne de un gentleman si multe elemente army. Insa daca esti genul care s-ar evidentia, de exemplu cu o pereche de sosete nebunesti, cum ne propune Missoni, colectiile de toamna cu siguranta o sa indeplineasca toate gusturile.

In ceea ce priveste cromatica, de la rosu tomat la verde jad intens, auriu sau zmeura aceasta devine tot mai vesela in contrast cu atmosfera ruginie a anotimpului. Se pastreaza nuantele de baza maro, grena,  gri si negru, dar un pic de culoare poate da un look extravagant. Combina mov-roscat cu tangerine tango sau nude, verde marin cu verde galbui sau albastru si efectul va fi garantat.

Catifeaua nu a disparut niciodata, insa in toamna 2012, designerii internationali au reintrodus-o atat in costume elegante, cat si ca element subtil in sacourile barbatesti. Acest material regal a fost introdus in colectiile Dolce & Gabbana, Moschino, Etro si chiar Burberry, iar tu le vei putea vedea mai jos. Pentru variante mai accesibile, recomand     brand-ul Diesel.

Temperaturile scazute  impun, de regula, folosirea  hainelor groase. In 2012, suprapunerile sunt calea principala de urmat  in combaterea gerului. Aceasta tendinta este printre cele mai populare in moda masculina si Burberry ne arata cum poti sa o faci cu maiestrie. In ceea ce priveste pantalonii sunt inca la moda cei stramti, dar in aceasta toamna veti vedea pe rafturi si pantaloni cu pliuri in fata. Se poarta cardiganele si vestele inchise in fata si in V la gat. Barbatii trendy din acest sezon trebuie musai sa aiba in dulap  un cojoc, o haina cu guler de blana sau pulover de lana pe gat.

Cat despre accesorii, ce am invatat pana acum? Cravatele sunt un must, iar barbatii toamnei 2012 nu se mai prefac ca le-au uitat acasa, le adopta cu maiestrie, si pastreaza cu eleganta tendinta elementelor  din sezoanele trecute.

Pe catwalk-ul Pitti Uomo, Louis Vuitton, Mugler sau Dries van Notten s-au perindat atatea modele de pantofi, unul mai interesant decat altul. De la elemente statement, precum metalele pe tocuri sau in varf, la accesorii imprumutate din echitatie, designerii chiar spun ca este nevoie de indrazneala in garderoba masculina.

Freedom lies in being bold!Be bold…be fashion!

Valentina Ioana Penescu

http://eager4fashion.wordpress.com