Top 3 culori pe care să le porţi în acest sezon !

Toată lumea îmi pune aceeaşi întrebare de câteva săptămâni bune: “Ce culoare se poartă anul ăsta?” Şi ca să pun capăt curiozităţii, m-am decis să scriu un articol întreg despre culorile anului 2012. După cum bine ştiţi din celelate articole publicate de mine recent se poartă fie combinaţii de culori pastelate fie construcţia de blocuri de culori tari. Dar în acest articol este vorba de altceva… strict culoare şi nimic mai mult.

Concurentul care a luat bronzul este… alb, pozitiv. Fie el perforat, spumos sau clar, domnia lui nu va avea sfârşit pe podium fiindca este bun la toate. Deloc şocant, dat fiind faptul că este vorba de lumină şi puritate absolută în acest sezon. Aşa temă, aşa culoare. Nu ai decât să te bucuri pentru că nu am nici un dubiu că ai şifonierul plin de piese albe şi plus că albul merge aproape cu orice, mai ales cu un zâmbet.

Pe locul doi se afla albastru. Ştiu că tema marină pe care au abordat-o designerii în acest sezon v-a încântat senzorii vizuali. Seducţia ludică la care au decurs: print-uri cu valuri învolburate şi cozi de sirenă… de vis nu? Karl Legerfeld a dat indicaţii clare directorului creativ de make-up pentru colecţia de primăvară couture 2012: “Albastru! Şi vezi să nu arate ca stewardesele.” Probabil că îi displace să zboare cu Pan Am… Ideea este că nu am văzut atâta albastru într-o singură colecţie de când am apăsat prima dată butonul de la telecomanda ce m-a ghidat către FTV.

Şi marea câştigătoare a premiului “Cea mai râvnita culoare a anului” este portocaliu sau mai clar nuanţa mandarină. Aceasta este culoarea pe care trebuie să o ai în vizor atunci când mergi la shopping sau dacă o deţii deja în şifonier scoate-o de la naftalină căci a răsărit soarele şi pe strada ei. Marc Jacobs, Thakoon, Erdem, Derek Lam, Sachin + Babi, Doo. Ri, Rebecca Minkoff… mai trebuie să mai enumăr ca să mă crezi?

Sursă foto: style.com 

Articol scris de Cristina Dan