Top 5 destinaţii romantice

Când spui vară te gândeşti la soare, fericire, bagaje, nopţi albe, plimbări, şi, mai ales, dragoste. Nici un anotimp nu pare mai romantic decât cel călduros, când temperatura îţi permite să faci lucruri inedite cu persoana iubită. Se spune că îndrăgostiţilor nu le trebuie multe lucruri pentru a fi fericiţi. Au nevoie doar de dragoste, iar când au şi un peisaj de vis, iubirea e cu mult sporită. De la picnicuri pe malul lacului la cine romantice în aer liber şi plimbări cu trăsura într-un oraş istoric, vara reprezintă anotimpul perfect pentru vacanţele în doi. Ce poate fi mai frumos pentru îndrăgostiţi decât o cină la lumina lumânărilor într-un oraş renumit pentru romantismul pe care îl degajă? Cum vara a venit, iar bagajele aşteaptă să fie făcute, am făcut un top al celor mai romantice cinci oraşe europene. Pentru unele persoane astfel de locuri sunt doar oraşe turistice, pentru îndrăgostiţi reprezintă o bucăţică de rai.

Paris

În fruntea listei se află Parisul, cel mai romantic oraş european. Străzi pline de istorie şi poezie, bulevarde luxoase, trăsuri şi croaziere la lumina lumânării pe Sena, pictori boemi. Cu alte cuvinte, la vie en rose. Hotelurile nu au preţuri mari, iar condiţiile oferite chiar şi de cele de două stele sunt foarte bune. O zi la Paris ar putea începe cu o vizită la Tour Eiffel, pentru a vedea oraşul în toată splendoarea sa de la al doilea nivel al turnului sau chiar din vârf, pentru cei fără frică de înălţime. Dacă vreţi să aveţi parte de o călătorie spirituală următoarea oprire trebuie să fie Catedrala Notre Dame, unde măreţia, liniştea şi frumuseţea ei vă vor copleşi. De aici la numeroasele poduri dedicate îndrăgostiţilor sunt doar câţiva metri. Unul dintre acestea este faimos pentru lacăţelele care semnifică dragostea eternă., ale căror cheiţe sunt aruncate în de îndrăgostiţi în Sena. Puţin mai departe se află Muzeul Luvru, unde nu trebuie să rataţi galeriile celebrilor pictori. O vizită laMoulin Rougevă poate face să simţiţi fiorii dragostei pe care i-au simţit protagoniţtii filmului omonim, mai ales dacă participaţi la un spectacol. După o plimbare pe faimosul bulevard Champs Elisee, ziua ar trebui să se încheie cu o croazieră pe Sena. Un mod frumos de a-i declara dragostea persoanei iubite la lumina lumânărilor, pe un vas de croazieră, străbătând Parisul, iar undeva în depărtare zărindu-se Tour Eiffel luminat.

Roma

Se spune că toate drumurile duc la Roma. Aşa este! Cel puţin o dată în viaţă trebuie să păşeşti pe acele tărâmuri pline de istorie şi culoare.Aici, dragostea pare să fie la ea acasă. Roma este unul dintre oraşele cu cele mai multe obiective turistice şi cu o arhitectură deosebită. De la numeroase fântâni celebre precum Fontana Di Trevi unde trebuie neapărat să ajungi dacă vrei să te reîntorci la Roma, la muzee, catedrale, pieţe şi bulevarde. După vizitarea Colloseumului merge de minune un prânz italienesc cu paste şi gelato la desert. Cu forţe proaspete vizitarea oraşului poate continua cu o oprire în Piaţa Spaniei, apoi cu o sesiune de shopping pe Via del Corso pentru ca îndrăgostiţii să îşi cumpere suveniruri reciproc. Ziua se poate sfârşi cu o plimbare în Piaţa Navona, cea mai romantică şi colorată piaţă. De la mimi la pictori şi tot felul de artişti, o oprire în această piaţă vă va face să simţiţi că sunteţi într-adevăr într-un oraş romantic, în Roma. Pentru doar 5 sau 10 euro, îndrăgostiţii pot pleca acasă cu un portret, iar cei mai îndrăzneţi pot opta pentru caricaturi, realizate de profesionişti. Ce amintire ar putea fi mai frumoasă de atât?

Veneţia

Cine nu a visat să ajungă să se plimbe cu gondola alături de persoana iubită? Veneţia, oraş plin de romantism, pare să fie un colţ de rai pentru îndrăgostiţi. Străduţe înguste, canale, poduri, gondolă, basilici şi pieţe fermecătoare. Nu trebuie să rataţi Basilica San Marco şi nici Palatul Dogilor, construcţie impunătoare, impresionantă. După vizitarea micuţului oraş, o cină la apusul soarelui la o terasă într-una dintre pieţe poate fi un moment de neuitat, mai ales dacă în faţă se zăreşte canalul cu gondole. Iar cum se spune că dragostea trece prin stomac, în Veneţia se poate mânca cel mai bun Tiramisu din lume, acesta fiind locul lui de origine. Dacă ajungeţi aici nu trebuie să plecaţi fără un suvenir din sticlă de Murano, dar aveţi grijă, pentru a fi siguri că sticla este de calitate mergeţi pe Insula Murano.

Praga

Unul dintre oraşele cu cea mai deosebită arhitectură şi cu o civilizaţie dezvoltată, Praga reprezintă o destinaţie perfectă pentru tinerii îndrăgostiţi, fiind mai puţin scumpă decât celelalte. O plimbare cu trăsura prin Centrul Vechi poate fi cel mai romantic lucru pe care l-aţi făcut vreodată. Dacă este week-end, veţi întâlni cu siguranţă numeroase trăsuri cu miri şi mirese care aleg acest mijloc în loc de limuzină. Într-o astfel de plimbare vă veţi simţi în altă epocă, înconjuraţi de clădiri medievale cu arhitectură deosebită, străduţe curate, oameni civilizaţi. Nu trebuie ratate Castelul Praga şi Catedrala Sf. Vitus!

Bruges

Bruges sau „Veneţia Nordului” promite caleşti, plimbări cu barca sau cu balonul, mâncare gustoasă, bere, cea mai bună ciocolată. Cum Belgia este renumită pentru dulciuri, o vizită la Muzeul de Ciocolată este esenţială. Într-o atmosferă feerică, îndrăgostiţii se vor simţi la graniţa dintre nou şi vechi, unde barca sau bicicleta pot convieţui liniştite cu trăsurile sau maşinile luxoase. Romanticii cu un buget mare pot opta pentru o plimbare de o oră cu balonul, mijloc de transport renumit pentru cererile în căsătorie şi pentru o vizită la Muzeul de Diamante. Plimbarea cu caleaşca vă aduce şi ghid, pe vizitiu, care vă va ajuta să intraţi mai uşor în atmosfera de poveste cu domniţe şi cavaleri, în oraşul unde dragostea domneşte.

Material realizat de Madalina Misu

Copywrite: pinterest.com