Topul celor mai frumoase cărți de dragoste din lume

Cărțile romantice sunt acelea care mișcă orice om până ce, din colțul ochilor îi izvorăște o lacrimă, sunt acele povești de care nu ne putem sătura, motiv pentru care, vom găsi mereu timpul oportun pentru a le mai reciti încă odată, sunt cuvintele ce ne rămân în interior și acelea pe care dorim să le răspândim printre persoanele dragi nouă.

Romanul de dragoste este, de departe, cel mai popular gen în literatura modernă. A fost îndrăgit încă din secolul al XIX-lea, iar exemplele mai vechi din lista noastră, care cuprinde atât opere noi cât și clasice, sunt o dovada clară că acest gen a rămas la fel de interesant și astăzi.

Dragostea este sentimentul fragil pe care îl experimentăm fiecare, mai devreme sau mai târziu, lafel și totodată diferit, e ceva ce ne marchează pe viață, indiferent de durata acestuia, ceva minunat chiar și atunci când începe să ne facă rău. Este un sentiment sinusoidal care ne consumă, ajungând, într-un final, să ne schimbe, în decursul evoluției noastre.

Cu greu ne mai găsim timpul să aruncăm ochii pe o carte, să o răsfoim cu plăcere și mai ales să ajungem la finalul acesteia.

Cum luni a fost ziua cărții, ne-am decis să strângem pentru voi titlurile celor mai romantice cărți din lume. Sunt cărți recomandate de mulți dintre cititorii lor, în paginile cărora s-au strecurat ideile și emoțiile unor iubiri memorabile.

Mândrie și prejudecată – Jane Austen (1813)

Este al doilea roman publicat de Jane Austen, fiind o poveste care, dincolo de idealul dragostei pentru dragoste, aduce în discuţie condiţia femeii într-o societate a bărbaților. Scriitoarea a reușit să creeze o critică subtilă la adresa societății britanice pe baza relațiilor sociale – eticheta și rangul ierarhic.

 Pe aripile vântului  Margaret Mitchell (1936)

O carte de război scrisă de o femeie, asta e cartea ce a ajuns să aducă lacrimi în ochii cititorilor, cât și ai spectatorilor, cartea fiind ulterior, ecranizată. Sunt rânduri în care publicul s-a putut identifica ușor cu personajele, iubindu-le tot mai mult.

La răscruce de vânturi  Emily Bronte (1847)

Interesantă, acesta ar fi cuvântul potrivit pentru a descrie povestea ce este tipărită pe paginile acestei cărți. O frumoasă și complicată poveste de iubire, cu ușurință se poate preta și pe viețile oamenilor de astăzi.

Gabriel Garcia Marquez – Dragostea în vremea holerei (1985)

Un roman de excepție, cartea devine o analiză a dragostei, în diferite forme. Personajul principal este unul urmat de mulți dintre noi, conștient sau nu. El iubește o singură persoană, dar își alege un stil de viață în discordanță cu ceea ce simte.

John Fowles – Magicianul (1965, 1977)

Autorul are darul de a șoca prin poveștile sale, astfel că „Magicianul” este o poveste bizară despre un tânăr intelectual. Este una dintre cărțile ce ajunge să te tulbure. Nu credem că există o persoană care să nu fi fost mișcată de aceasta. Dragostea adevărată, desconsiderată la începutul romanului, apare ca o nouă șansă pentru arogantul tânăr.

Haruki Murakami – Pădurea norvegiană (1987)

Acțiunea se petrece în Japonia anilor ’60, titlul fiind de fapt celebra melodie a formației Beatles. Romanul transpune o frumoasă poveste de dragoste, despre viață și moarte, despre un tânăr care se maturizează și o tânără cu grave probleme emoționale.

Jane Eyre – Charlotte Bronte (1847)

O poveste clasică despre capacitatea unei fete de a-și depăși condiția socială prin forțele proprii, mereu demnă și cu fruntea sus. Este o carte de suflet, atât datorită talentului scriitoarei de a contura personajele principale, cât și pentru deosebitele descrieri ale locurilor în care se petrece acțiunea, unite printr-un singur punct de reper: Anglia.

 Love story – Erich Segal (1970)

Povestea celor doi protagoniști, Jennifer Cavalleri și Oliver Barrett IV, este una total neconvențională, mai ales pentru vremurile în care a fost scrisă și regizată. În substanța cărții se află sentimente pure care au putut fi simțite de către publicul larg. Finalul tragic a făcut ca această poveste să fie atât de spectaculoasă și de îndrăgită.

Anna Karenina – Lev Tolstoi (1875,1877)

În roman, pe lângă alte teme cum ar fi de pildă religia, sunt prezentate două povești atipice de iubire, una fericită și una nefericită. Are o anumită sensibilitate, cele două povești de dragoste se desfășoară în paralel și dau o anumită intensitate și o splendoare aparte romanului.

Multe dintre aceste cărți au fost ecranizate, cititorii având posibilitatea de a-și vedea personajele preferate jucate de actori foarte buni.

Cu siguranță voi mai aveți și alte preferințe. Care sunt acestea?

Alexandra Ghiță

Sursa foto:

pinkslipblog.blogspot.com

en.wahooart.com