Topul celor mai luxoase hoteluri din lume

Fie că pleci într-un concediu bine meritat, în luna de miere sau chiar într-un weekend de relaxare, iată un top al celor mai luxoase hoteluri la care ar merita să te cazezi, dacă îți permiți, bineînțeles.

Hotel Maurice – Apartamentul Belle Etoile (Paris)
7,300 $ pe noapte

Cea mai costisitoare camera de hotel din Paris este apartamentul Belle Etoile, de la Hotelul Maurice, localizat pe Rue de Rivoli. Acest apartament este dotat cu lifturi private şi cu o sală de intrare construită din marmură. Întreg apartamentul este decorat în stilul Charles al X-lea, acest decor incluzând un lambriu de lemn cu margini aurite, candelabre şi picturi murale. Baia, construită din marmură, este dotată cu jacuzzi şi are o vedere panoramică a oraşului.

Hotelul Çirağan Palace (Istanbul)
7,500 $ pe noapte

Localizat în Istanbul, a reprezentat casa ultimilor sultani otomani. Clădirea a fost cumpărată de Kempinski Hotel Group în 1986 şi renovată în 1991. Astăzi hotelul este compus din această clădire şi din corpul nou construit, iar camera folosită cândva de sultan este cea mai scumpă. Întregul hotel este decorat cu marmură, aur şi sidef, în stil arab.

Regent Beverly Wilshire – Penthouse Suite (Los Angeles)
7,500 $ pe noapte

Cel mai important hotel din L.A., având vârsta de 72 de ani, este îmbogățit cu un apartament Penthouse, în urma recentelor renovări. Acest apartament are trei dormitoare, o terasă, o sală de mese foarte modernă, living şi bucătărie şi este decorat cu mobilă în stil contemporan.

Hotelul Fairmont – Penthouse Suite (San Francisco)
10,000 $ pe noapte

Apartamentul ocupă un întreg etaj, fiind compus din trei dormitoare, o sală de mese cu o capacitate de 50 de persoane, o bucătărie şi o bibliotecă al cărei tavan este pictat, înfăţişând constelaţii. Printre personalităţile care s-au cazat aici de-a lungul timpului se număra Edward Stettinius (secretar de stat) în 1945 şi Sean Connery în 1996, în timpul filmărilor pentru filmul „The Rock”.

Hotelul Cala di Volpe – Presidential Suite (Costa Smeralda)
13,879 $ pe noapte

Aflat pe coasta de est a Sardiniei, acest hotel a devenit faimos în 1960, odată ce a fost cumpărat de Aga Khan, care a hotărât să îl modernizeze, construind vile şi un Yacht Club pe teritoriul insulei în curs de dezvoltare. Locaţia este faimoasa datorită apariţiei în filmul din 1977 „James Bond – Spionul care m-a iubit”.

Cel mai faimos de pe insulă este hotelul Cala di Volpe, unde prinţesa Margareta şi-a serbat a 37- a zi de naştere în 1967. Apartamentul prezidenţial este localizat în turnul hotelului, având trei dormitoare, trei băi şi două camere de relaxare. Decorul este, în mare parte, unul în stil rustic.

Westin Excelsior – Villa la Cupola (Roma)
14,312 $ pe noapte

Situată în Roma, Villa la Cupola este decorată în stilul Pompei, având inclusiv o cupolă în stil roman, ferestre cu sticlă pictată, piscină, jacuzzi. Vila ocupă etajele 5 şi 6 ale hotelului Westin Excelsior şi a fost făcută faimoasa datorită apariţiilor în filmele lui Fellini. Apartamentul este dotat cu cinema şi lift privat.

Hotelul Plaza – Presidential Suite (New York)
15,000 $ pe noapte

Cu 20 de ani în urmă, acest apartament a fost folosit pe post de sediu al revistei „Gourmet”. Cu o întindere de 7,802 metri pătraţi, acesta ocupa aproape tot etajul 18 al Hotelului Plaza şi are vedere către Central Park. Apartamentul are 5 dormitoare, 5 băi, două livinguri, o sală de mese, camera de toaletă şi o saună.

Hotel Martinez – Presidential Suite (Cannes)
18,000 $ pe noapte

Cel mai scump hotel de pe Coasta de Azur vă stă la dispoziţie, propunând cel mai mare şi mai scump apartament din Europa. Acesta este decorat în stilul art deko, în tonuri de maro şi crem. Apartamentul are două dormitoare, o baie în stil turcesc, bucătărie, saună personală şi vedere către Insulele Lerins şi Golful Cannes. Timp de 24 de ore, un majordom vă stă la dispoziţie, iar facilităţile mai includ şi transport cu limuzina şi open bar.

Hotelul President Wilson – The Imperial Suite (Geneva)
23,000 pe noapte

Apartamentul imperial ocupă ultimul etaj al hotelului, fiind dotat cu lift privat, patru dormitoare, toate cu vedere către lacul Geneva. Decoraţiunile sunt în stil contemporan, cu marmură şi podele din lemn masiv, marmură mozaic şi jacuzzi în baia principală. În living se găsesc: o masă de biliard, o bibliotecă şi o zonă amenajată pentru a putea servi cocktail-uri.

Hotelul Atlantis – Atlantis Bridge Suite (Bahamas)
25,000 $ pe noapte

Ce îl face atât de special este localizarea: deasupra podului care face legătura între cele două turnuri regale. Apartamentul de 10 camere este decorat în nuanţe de roşu, negru şi auriu şi este pus la dispoziţie cu propriul său majordom care vă stă la dispoziţie. Dormitorul principal are o zonă de relaxare, şifonier separat pentru el şi ea şi lenjerii de pat pictate manual.

Băile sunt dotate cu şezlonguri şi căzi din marmură. Bucătăria este amenajata cu intrări separate, pentru clienţi şi pentru personal.

Monica Opincariu

Surse foto:

lemeurice.com

westinrome.com

californiatravelexpert.com