Trei reţete de sandwich-uri create cu pâine de la Paul de Cristina Mazilu, în cadrul „Bread Artists″

Brutăriile Paul şi Cristina Mazilu, autoarea blogului Mazilique.ro, au organizat, pe 13 noiembrie, evenimentul „Bread Artists”: o sesiune creativă de pregătire a sandwich-urilor, în cadrul căreia 13 cititori ai blogului Mazilique.ro au propus rețete inedite, folosind ingrediente proaspete și trei sortimente de pâine de la Paul – pain complet, pain platine și pain flamand complet.

Paul - Bread Artists - Sandwich locul 1Paul - Bread Artists - Sandwich locul 3 Paul - Bread Artists_Cristina MaziluPaul - Bread Artists - Sandwich locul 2

Participanții la eveniment, răsplătiți cu titlul „Bread Artists”, au fost selectați în urma unui concurs desfășurat pe blogul Mazilique.ro. Cristina Mazilu a lansat provocarea către cititori odată cu trei rețete de sandwich-uri propuse chiar de ea, folosind cele trei sortimente de pâine de la Paul: sandwich cu pain complet, morcov, stafide şi humus, triplu sandwich cu pain platine şi vită şi sandwich cu pain flamand complet şi salată de creveţi. Rețetele detaliate sunt disponibile aici.

„În cadrul proiectului Bread Artists, iniţiat cu Cristina Mazilu, am ales să transmitem consumatorilor noștri că din pâine se pot face feluri de mâncare spectaculoase, uşor de pregătit şi consumat. Cele trei propuneri de reţete de sandwich-uri create de Cristina cu painile de la Paul pot fi preparate rapid, acasă, pentru a fi consumate atât dimineaţa, cât şi în timpul zilei ca o gustare sățioasă”, a declarat Monica Eftimie, Chief Marketing Officer, Paul România.

„De cele mai multe ori, sandwich-urile sunt feluri de mâncare aflate într-o zonă banală sau chiar plictisitoare. Noi am încercat să le facem interesante, să folosim ingredientele creativ, în combinații inedite, ajutându-ne de texturi, condimente și un strop de imaginație”, a declarat Cristina Mazilu, autoarea Mazilique.ro.

În cadrul evenimentului „Bread Artists”, fiecare participant a pus în valoare pâinea de la Paul într-o rețetă proprie de sandwich, pregătită pe loc. Preparatele au fost create cu Le pain complet – pâine cu miez dens şi de culoare închisă, perfectă la micul dejun, uşor prăjită şi unsă cu unt; Le pain platine – pâine ideală pentru toast-uri cu şuncă afumată, jambon sau alte delicatese, care se păstrează foarte bine şi poate însoţi toate mesele unei zile, de la mic dejun la cină; Le pain 6 cereales – paine din făină de grâu, secară, ovăz, porumb, semințe de in, grâu, orz, ovăz, susan și porumb, care merge foarte bine cu aperitive, brânzeturi și carne.

Cei mai talentați „Bread Artists”, câștigătorii locurilor 1, 2 și 3 în cadrul evenimentului, au creat următoarele sandwich-uri:

  • Locul 1 – sandwich-ul botezat „Somon din țările calde”, realizat cu somon afumat, roșii uscate, frunze de valeriană și sos de muștar cu curry și cocos;
  • Locul 2 – sandwich-ul „Proteina năzdrăvană”, care a combinat brânză de caju, bresaola, nuci și felii de măr
  • Locul 3 – sandwich-ul denumit „33”, cu chutney de mango, brânză brie, parmezan, roșii uscate, castraveți și salată rucola.

Pentru mai multe detalii despre pâinile de la Paul, urmăriți pagina de Facebook a Paul România.

*****

Despre Paul

Cu o tradiție de 125 de ani Paul definește arta brutăriei franțuzești, fiind renumit pentru rafinamentul şi calitatea produselor sale servite zilnic în cele peste 500 de brutării deschise în întreaga lume.

Istoria Paul începe în 1889, cu o brutărie şi patiserie franţuzească de familie. Produsele Paul transmit consumatorilor din întreaga lume acel „art de vivre” franţuzesc: gourmet şi sofisticat, dar în acelaşi timp tradiţional şi atemporal. Alături de pasiunea pentru pâinea franţuzească, reţetele unice cu ingrediente atent selecţionate sunt elementele care constituie identitatea mărcii Paul.

În România, lanțul de brutării Paul este prezent începând cu anul 2008 și deține până în momentul de față 11 brutării. Acestea se găsesc în Dorobanţi, la Universitate, în Afi Palace Cotroceni, Băneasa Shopping City, Piața Romană, Mall Promenada, Ploieşti Shopping City, dar și ca locaţii de tip chariot în Bucureşti Mall, Plaza România, Băneasa Shopping City şi Sun Plaza.