Trei sfaturi esenţiale de la dr. Menci pentru sezonul sărbătorilor!

Cum trebuie privită perioada sărbătorilor din punct de vedere alimentar? Ce reguli trebuie să respectăm pentru a evita stările de rău?

Pentru a evita problemele gastrice în perioada sărbătorilor, când toți mâncăm ceva mai mult şi mai gras, este necesar să luăm anumite măsuri de precauție. Este esențial să mâncăm sănătos, reducem tutunul, consumăm multe citrice şi să ne odihnim suficient! Moderația este cuvântul de bază, trebuie să eşalonăm corespunzător mesele şi să asociem cât mai corect alimentele.

Ce snack-uri putem mânca la o petrecere?

Ȋn niciun caz nu trebuie să consumăm snacks-uri industriale. Apelați la aperitivele vegetariene făcute în casă, de exemplu bruschetele. Totul ține de fantezia gospodinei în alegerea aperitivelor  potrivite şi sănătoase.

 

                               Sursa foto: Dreamstime

Cât ar trebui să mâncăm la un bufet suedez sau la o masa în familie?

La o petrecere sau la un alt tip de eveniment trebuie să mănânci atât cât încă să mai ai senzația de foame. Trebuie să facem pauze între mese, poate să şi dansăm între gustări sau chiar să mergem la o scurtă plimbare. Niciodata nu trebuie să mâncăm până simtim ca nu mai putem.  O masă bogată în grăsimi şi stropită din belşug cu alcool poate declanşa o pancreatită acută care să necesite spitalizare. Evitați combinarea acestor alimente la o singură masă!