Tu ce știi despre întâlnirile online?

Milioane de oameni folosesc site-uri matrimoniale sperând să găsească partenerul alături de care să își petreacă viața. Serviciile online de matrimonial precum sentimente.ro sau elmaz.ro sunt foarte căutate  atât de bărbați, cât și de femei care postează tot felul de poze și anunțuri, care mai de care mai atrăgătoare.

 Avantajele întâlnirilor online

Site-urile matrimonial constituie un avantaj real pentru persoanele care nu se simt confortabil atunci când vine vorba să întâlnească oameni în spații publice, sau tocmai s-au mutat într-o zonă nouă. Aceste site-uri pot fi o opțiune bună în situația în care călătorești mult sau ai alte responsabilități precum un job solicitant sau copii de care trebuie să ai grijă, care fac întâlnirile față în față mai dificile.

Aceste site-uri îți oferă posibilitatea de a întâlni și de a purta discuții cu oameni de pretutindeni. Și mai mult decât atât, poți întâlni oameni fără teama unui angajament. Site-urile de dating oferă aplicații de chat care îți permit să faci un schimb de replici cu cineva, înainte de a face schimb de fotografii sau de numere de telefon.

În plus, cele mai multe site-uri îți permit să încărci o fotografie cu tine și să adăugi un anunț cu caracter personal, iar unele chiar au capacitatea de a înregistra mesaje verbale, astfe încât un potențial partener îți va auzi și vocea.

Dezavantajele întâlnirilor online

Există câteva capcane, atunci când vorbim despre întâlnirile online, care țin tocmai de natura mediului prin care se leagă relațiile. Pentru început, este foarte ușor să seduci printr-un e-mail informal sau printr-un mesaj instant.

Relațiile online sunt destul de problematice deoarece un e-mail permite destul de repede oamenilor să devină dezinvolți, astfel încât să își povestească întreaga viață, chiar dacă nu cunosc cealaltă persoană. De aceea, este recomadat principiul „less is more” atunci când scrii o descriere cu caracter persoanal sau un mesaj în situații de acest gen.

Întâlnirile online pot fi destul de „dureroase” pentru persoanele care se implică în relații de fantezie, care nu reușesc să se materializeze. În această capcană cad cel mai des femeile care sunt mult mai vulnerabile și mai visătoare decât bărbații.

Nu crede tot ceea ce citești. Majoritatea serviciilor online solicită participanților să completeze un ghestionar despre ei înșiși. De obicei, femeile completează cu mai multe informații decât este cazul, iar bărbații nu spun nimic despre ei.

Un bărbat poate spune că filmul său favorit este The notebook și că adoră plimbăriile romantice pe plajă. Aceste tipuri de completări în mod cert vor atrage femeile. Dar în realitate majoritatea bărbațiilor nu dă la schimb un meci de fotbal pentru o plimbare pe plajă, iar filmul The Notebook este, mai degrabă, Drag me to hell.

Cât de precaut/ă trebuie să fii când utilizezi site-uri matrimoniale?

Site-urile matrimoniale pot să devină foarte ușor un teren minat, de aceea trebuie să fii precaut/ă atunci când oferi informații despre tine, iar acestea se pot întoarce împotriva ta. Încearcă să îți păstrezi anonimatul, iar prin asta ne referim la faptul că nu este necesar să postezi numele tău de familie, adresa unde locuiești sau locul unde lucrezi.

Nici excesul de  poze sau lipsa acestora nu sunt recomandate, mai ales în situația în care cineva cu care corespondezi îți cere imagini cu tine, în mod obsesiv sau, din contră, ezită să îți trimită vreo fotografie cu el/ea.

Dacă de ceva timp corespondezi cu o persoană și crezi că relația voastră poate avea un viitor, ar fi bine să vorbiți ceva timp la telefon înainte de a vă întâlni, iar pentru momentul următor alege un loc public. Oricât de mult ți-ar plăcea de persoana respectiva, nu uita că pe primul loc este siguranța ta.

Ionela Văcaru

Surse foto:

egajones.com

guardian.co.uk