Cele mai amuzante comedii din lume

Am răscolit internetul căutând filme de renume, comedii în adevăratul sens al cuvântului și am făcut pentru voi o listă ce cuprinde unele dintre cele mai bune filme de acest gen.

Home Alone (Singur acasă), 1990. Acesta este un film care, din punctul de vedere tematic, se încadrează în categoria filmelor de Crăciun, dar poate fi savurat indiferent de sezon. Macaulay Culkin a câștigat faima internaţională ca fiind cel mai drăguț copil din lume pentru rolul său.

Povestea este una cât se poate de simplă: un copil este uitat din greşeală acasă de părinţii lui, care călătoresc în Franţa pentru Crăciun, iar acesta trebuie să își apere casa de o pereche de hoţi amatori.

După 22 de ani, acest film continuă să fie iubit de copiii și de adulții din întreaga lume. Filmul a avut numeroase continuări, însă mulți sunt de părere că de când Macaulay Culkin nu l-a mai interpretat pe micuțul Kevin, Home alone 3 și 4 au fost niște dezamăgiri. La finalul acestui an, pe micile ecrane va începe să ruleze Home Alone 5: Alone in the Dark.

The 40 Year Old Virgin (Virgin la 40 de ani) 2005. Deși Steve Carell este acum unul dintre cei mai cunoscuți comedianți din showbiz, în 2005 a fost o alegere surprinzătoare de a primi rolul principal în acest film de Judd Apatow.

Și, după cum s-a dovedit, alegerea a fost una foarte bună. Carell este genial interpetând un inadaptat social care este complet fără idei atunci când vine vorba de femei. Andy este la vârsta de 40 de ani și, încă, nu a făcut sex. La un joc de poker cu colegii, își spune secretul. După dezvăluire, toți intră într-o adevărată „misiune” pentru a-l ajuta. În cele din urmă el găseşte dragostea, dar nu înainte de a trece prin multe stângăcii hilare.

Meet the Parents 2000. Ben Stiller este întotdeauna amuzant, dar este surprinzător cum înclinația lui Robert DeNiro pentru comedie face ca acest film să fie atât de amuzant. DeNiro joacă în rolul lui Jack Byrnes, tatăl extrem de protector al lui Pam (Teri Polo), cu care Gaylord Focker speră să se căsătorească.

Înarmat cu tot felul de conexiuni și de echipamente din zilele lui de spion, îi va face viaţa lui Focker un iad. Încercările Focker pentru a intra în grațiile viitorului socru nu au decât efecte inverse continuu – scena de volei este clasică – şi el este gata să renunțe, dar în final, Jack cedează. Acest film îndrăgit de toți, are două comice continuări: Meet the Fockers (2004), Little Fockers (2010).

American Pie (Plăcintă americană) 2000. Prima plăcintă cu umor cât cuprinde, a adus o mulțime de râsete publicului. Rar am mai râs atât de mult aşa cum am făcut-o când am urmărit acest film în care, cei patru protagoniști au făcut un pact să scape de virginitate în noaptea balului. Seann William Scott este iconicul Steve Stifler, Jason Biggs este Jim, iubitorul de plăcinte.

Eugene Levy a câștigat premiul Blockbuster Entertainment Award pentru interpretarea tatălui lui Jim. În total, filmul a adus nouă premii și a fost nominalizat de 14 ori. Filmul a avut numeroase continuări, iar acum rulează în cinematografe American Reunion.

The Hangover 2009. Cel mai amuzant film, Hangover mi-a adus lacrimi de râs. Ed Helms, Bradley Cooper și Zach Galifianakis sunt hilari ca doi prieteni şi viitorul cumnat, care merg să petreacă în Las Vegas ultima noapte a acestuia din urmă înainte de căsătorie.

Dimineaţa următoare când se trezesc, nu mai au nicio amintire a ceea ce s-a întâmplat cu o seară înainte şi descoperă că viitorul mire lipseşte, astfel vor încerca să refacă traseul aventurilor uitate din seara precedentă, făcând o serie de descoperiri hilare de-a lungul drumului.

Filmul a câștigat Globul de Aur și alte 6 premii, fiind nominalizați la 17 categorii. Protagoniștii revin și în Hangover 2 (2011), însă succesul nu mai este același.

Scary movie 2000 – Un film care ne duce cu gândul la genul horror, a surprins plăcut publicul ce l-a vizionat, parodiind scene cheie din filmele horror. Mulți declară că este un film genial, la care au râs incredibil.

Continuările sunt la fel de hilare și nu sunt deloc puține, în număr de 4, dar se zvonește că în 2013 o să avem un al 5-lea Scary movie. Primul film Scary movie a avut 5 nominalizări și a câștigat 7 premii, printre care Premiul Teen Choice Awards la categoria Film – Movie of the Summer.

Alexandra Ghiță