Un monstre à Paris

Dumincă seară, rece afară, fără prea multă dispoziţie de ieşit. Ce-i de făcut?

Eu am răspuns la întrebare cu Un monstre à Paris. O animaţie drăguţă şi uşor amuzantă.

Într-o perioadă plină de apă a Parisului ia naştere un monstru care sperie cetăţenii neobişnuiţi cu întâmplări fanteziste. Raoul, un vânzător-inventator ambulant plin de încredere, şi Emile, prietenul său dar şi proprietarul cinematografului, ajung în laboratorul unui biolog pentru a face o livrare.“Curiozitatea a omorât pisica” dar în acest caz a dat naştere unui monstru.

Din greşeală, Francoeur (cum este mai târziu denumit) ajunge în căminul unui bar de noapte, încântând spectatorii cu vocea şi atitudinea sa. Dar natura sa de monstru nu este acceptată de prefectul Parisului, genul politicianului îngâmfat, plin de sine, egoist şi prefăcut. Astfel, acesta neînţelegând natura creaturii, porneşte la vânătoare.

Dar Francoeur rămâne în viaţă şi prefectul ajunge în închisoare. Un film cu sfârşit fericit şi cu momente amuzante perfect încadrat într-o seară de duminică.  Muzica din film prinde viaţă cu ajutorul Vanessei Paradis şi, deşi este o animaţie sunt sigură că şi “copiii mari” (aşa ca mine) o vor adora.

Filmul este din 2011, cuprinde 90 de minute şi este mai mult sau mai puţin, în franceză.

Aici este un extras din film, în care concertează Francoeur alături de Lucille (Vanessa Paradis).

Articol scris de Cătălina Airimioaei